Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dvojni človek SDS: gradil džamijo in Nova24TV

Deli na:
Dvojni človek SDS: gradil džamijo in Nova24TV

Robert Kolarič - Foto: Facebook

Robert Kolarič je član izvršilnega odbora SDS, hkrati pa prokurist in solastnik podjetja Klima Ptuj, ki je kot podizvajalec sodelovalo pri gradnji islamskega centra v Ljubljani.

To je Robert Kolarič, član izvršilnega odbora SDS, ki je februarja 2016 prejel plaketo stranke za prispevek k pluralizaciji medijskega okolja. Bil je med najbolj zaslužnimi pri vzpostavljanju medijske hiše Nova24TV in iskanju njenih virov financiranja, zato je bil tudi član nadzornega sveta te družbe.

Isti Robert Kolarič je tudi prokurist in četrtinski lastnik podjetja Klima Ptuj, ki je kot podizvajalec sodelovalo pri gradnji islamskega kulturnega centra v Ljubljani. Po drugi strani pa stranka SDS, v katere vodstvu je Kolarič, ostro nasprotuje gradnji džamije v Ljubljani, zlasti zato, ker jo v največji meri financira država Katar, v katerem velja šeriatsko pravo in so jo zahodne velesile obtoževale sodelovanja z skrajnimi islamističnimi terorističnimi skupinami.


 
A to ni edina vez SDS s Katarjem. V času druge Janševe vlade je bilo ustanovljeno Slovensko-katarsko združenje SloQa, ki goji dobre odnose in sodelovanje s to zalivsko državo, v njem pa najdemo tudi nekatere pomembne člane SDS: od Marjana Hribarja (takratnega direktorja direktorata za turizem in nekdanjega predsednika gospodarskega foruma SDS) in Boruta Rončevića (takratnega direktorja za visoko šolstvo) do Boruta Petka (takratnega svetovalca v kabinetu Janeza Janše).

Seveda samo sodelovanje ni nezakonito, je pa vendarle nekoliko nerodno, saj razkriva politiko sedenja SDS na dveh stolih. Poleg tega se lahko pozorni bralec vpraša: koliko katarskega denarja za gradnjo džamije je pripomoglo k ustanovitvi in delovanju medijske hiše Nova24TV ter koliko zaslug za slovensko-katarsko sodelovanje je imelo tudi združenje, ki so ga ustanovili veljaki druge vlade Janeza Janše.