Revija Reporter
Slovenija

Tisoči so zaradi snega ostali brez elektrike

STA

3. feb. 2018 13:28 Osveženo: 13:30 / 03. 2. 2018

Deli na:

Zaradi sneženja prihaja do težav tudi pri dobavi električne energije. Največ gospodinjstev je brez elektrike na območju Elektra Primorska.

Dežurni delavci elektro podjetij so na terenu in se trudijo težave čim prej odpraviti.

Na območju Elektra Primorska je trenutno brez električne energije 1829 odjemalcev, največ na območju Ilirske Bistrice, Kozine in nekaj tudi na Sežanskem.

Težave imajo tudi na območju Cerknega in Idrije ter na Bovškem, so sporočili iz Elektra Primorska. Na Goriškem so brez električne energije odjemalci na območju Čepovana in Lokovca.

Brez elektrike je trenutno tudi 3445 odjemalcev Elektra Ljubljana, predvsem na območju Kočevja.

Do prekinitve oskrbe z električno energijo je dopoldne prišlo tudi v Jurni vasi v občini Novo mesto, a so napako že odpravili. Grozi pa nevarnost, da se bodo pretrgali kabli nad Kettejevim drevoredom v Novem mestu, saj se je nanje podrlo drevo, sporoča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Na električne vodnike je dopoldne padel vrh smreke tudi v naselju Velike Lipljene v občini Grosuplje, zaradi česar se je poškodoval električni drog.

Do prekinitve oskrbe je ponoči in danes dopoldne med drugim prišlo v Brestanici, na Dovškem in Senovem v občini Krško, ter v Vinici in okoliških vaseh v občini Črnomelj, a so dežurni delavci napake že odpravili.

Še vedno pa odpravljajo napake na daljnovodu na območju Podgorske ceste, Grajske vasi in Starega trga v občini Slovenj Gradec, kjer je do prekinitve dobave prišlo okoli 5. ure zjutraj. Ob 3.20 je zaradi obilnega sneženja prišlo do izpada električne energije tudi na več lokacijah na območju občin Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi.