franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tina Maze z novo zmago zaključila sijajen nastop v St. Moritzu

Deli na:
Tina Maze z novo zmago zaključila sijajen nastop v St. Moritzu

Foto: Reuters

Tina Maze je zmagala na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v St. Moritzu in s četrto zmago v sezoni in 15. v karieri še povečala vodstvo v skupnem vodstvu v pokalu. Druga je bila Nemka Viktoria Rebensburg, ki je zaostala osem stotink, tretja pa Francozinja Tessa Worley (+0,56). Ana Drev, druga slovenska finalistka, je bila 15. (+3,56).

V finale se nista uvrstili Katarina Lavtar, ki je bila 42. (+4,30), in Ilka Štuhec, ki je dosegla zadnji, 55. čas (+12,93).

Tina Maze je dosegla 61. slovensko zmago v svetovnem pokalu v alpskem smučanju in je dobila vse tri veleslalome v tej zimi. V St. Moritzu je v treh dnevih dosegla dve zmagi in drugo mesto ter skupaj 280 točk za svetovni pokal. Skupaj jih ima 677, Nemka Maria Höfl Riesch, druga v seštevku pokala, ki je bila tokrat deveta (+2,73), pa s 443 točkami zaostaja že za 234 točk. Američanka Lindsey Vonn, branilka velikega kristalnega globusa, ima na tretjem mestu 414 točk in za Črnjanko zaostaja za 263 točk.

Mazejeva je vodila po prvem nastopu. Le dve tekmovalki, Tessa Worley (42 stotink) in olimpijska zmagovalka Viktoria Rebensburg (57), sta za njo zaostali manj kot sekundo. Vonnova je bila po prvi vožnji na progi, ki jo je postavil njen trener Jeff Fergus, peta (+1,21), Maria Höfl Riesch pa deseta (+1,92). "Napadala sem in tako bom storila tudi v finalu," je obljubila Mazejeva pred finalom. Na drugi progi se je morala zelo potruditi, da je obdržala prvo mesto, saj se ji je zelo približala Rebensburgova, vendar popolnega preobrata ni zmogla. Nemka je sicer dosegla najboljši čas finala, Mazejeva pa četrtega (+0,49).



"Na začetku sezone sem se zelo lovila, zato sem s tokratnim dosežkom zelo zadovoljna. Upam, da se lahko v finalu prebijem med prvo trojico," je dejala po prvi vožnji Vonnova, ki je najboljši veleslalomski dosežek sezone pred tem zmogla z 21. mestom. V finalu je na progi Engiadina je sicer dobro začela, vendar pa je po prvem merjenju vmesnega časa napravila napako, zapeljala v cel sneg in izgubila več kot tri sekunde ter ponovno končala izven prve dvajseterice na 27. mestu (+5,85), na zadnjem med uvrščenimi.

V finalu je nastopila tudi Ana Drev, ki je bila po prvi vožnji na 15. mestu (+2,36). Čeprav so jo ne drugi progi nekatere tekmovalke prehitele, pa jih je prav toliko tudi za njo zaostalo ali pa so odstopile, zato je zadržala svojo uvrstitev.

Ženski del svetovnega pokala se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna v francoskem Val d'Iseru z nastopi v smuku in superveleslalomu.