testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tina Maze podpisala pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije

Deli na:
Tina Maze podpisala pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije

Foto: Bobo

Smučarska zveza Slovenije in najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze sta včeraj v Cerkljah na Gorenjskem slovesno podpisali pogodbo, ki bo slovenski šampionki omogočila pogoje, da v naslednji sezoni znova posegla na sam svetovni vrh alpskega smučanja.

Pogoji za podpis pogodbe so bili vzpostavljeni potem, ko je nekdanji predsednik smučarske zveze Tomaž Lovše na bančni račun Tine Maze nakazal zadnji obrok v višini 60.000 evrov, na katerega so v ekipi Team to aMaze čakali poldrugo leto. Gre za dogovorjeno vsoto, ki jo je Lovše obljubil Mazejevi po lanskem svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu. S tem je odpadel še zadnji zadržek za ureditev razmerij s krovno smučarsko organizacijo in podpis pogodbe v konferenčni dvorani Dvora Jezeršek.

"Končno je prišlo do tega dogodka, vidimo, da se stvari odvijajo v pravo smer. Zdaj se lahko skoncentriramo na treninge, ki so v teh vročih dneh več kot naporni. Lepo je, da smo tu in lahko uradno zaključimo dogovarjanja, ki so potekala v zadnjih mesecih. Hvala Damjanu (op. STA: Terpinu), ki je pomagal naši ekipi s svojim znanjem in časom. Zdaj smo lahko skoncentrirani na naše delo, ki ga bomo opravili kar najbolje. Vesela sem, da je SZS razumela, da smo lahko s skupnimi močmi uspešni," je bila zadovoljna Mazejeva.

Direktorica SZS Barbara Kürner Čad pa je k temu dodala: "Napočil je trenutek, za katerega so v zadnjem času vsi najbolj spraševali. Kdaj in ali boste podpisali dogovor z našo najboljšo smučarko? V zadnji sezoni je bilo med SZS in Tino Maze zelo turbulentno, kar je metalo slabo luč na SZS, Tini pa je povzročalo težave pri pripravah in pri nastopih na tekmah. Mislim, da smo se iz tega nekaj naučili in konstruktivno pristopili k pogajanjem. Vsi smo v okviru svojih zmožnosti skušali prisluhniti drug drugemu in prišli smo do kompromisne rešitve. Zahvalila bi se sodelavcem na SZS, ki so sodelovali pri pogajanjih in pogajalcem na strani Tine. Verjamem, da smo prišli do zaključka, ki bo omogočil normalne odnose med zvezo in našo najboljšo smučarko, zaključka, ki bo Tini prinesel mir in pomoč pri doseganju vrhunskih rezultatov. Tina, iz srca ti želim, da v letošnji sezoni prideš do rezultatov, ki si jih najbolj želiš."