stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tina Maze na smuku v Lake Louisu ugnala vso konkurenco

Deli na:
Tina Maze na smuku v Lake Louisu ugnala vso konkurenco

Foto: Reuters

Dvakratna olimpijska zmagovalka Tina Maze je zmagala na smuku za svetovni pokal alpskih smučark v kanadskem Lake Louisu (1:50,98). Druga je bila Anna Fenninger (+0,45), tretja pa pa Tina Weirather iz Liechtensteina (+0,51). Ilka Štuhec je bila 20. (+1,67), preostali tekmovalki sta ostali brez točk pokala.

Maruša Ferk je bila 41. (+3,00), Vanja Brodnik pa 49. (+3,90). Američanka Lindsey Vonn je bila na prvi tekmi po skoraj letu dni osma (+0,85).

Mazejeva je sredi novembra v Leviju zmagala v slalomu, tokrat pa slavila svojo 25. zmago v pokalu, četrto v smuku. S tem je na večni lestvici prehitela nekdanjo smučarsko tekačico Petro Majdič, ki je nanizala 24 zmag.

Na smuku je za dotlej vodilno Fenningerjevo pri prvih dveh merjenih še malce zaostajala, po tehnično zahtevnem delu je bila že 35 stotink pred Avstrijko, na sklepnem delu, kjer je bilo potrebno ujeti pravi občutek za drsenje, pa je imela 24, 50 in na kocu 45 stotink prednosti.

Črnjanka se je izkazala že na treningih. Na drugem je končala na vrhu, za seboj pa je pustila Norvežanko Lotte Smiseth Sejersted, ki je za slovensko šampionko zaostala za 40 stotink sekunde. Tretji čas je postavila Avstrijka Ramona Siebenhofer (+1,28). Lotte Smiseth Sejersted pa je bila najhitrejša na treningu. Drugi čas je postavila Mazejeva, ki je zaostala 12 stotink, tretjega pa Avstrijka Mirjam Pouchner (+0,65).

Najboljša slovenska alpska smučarka doslej je pozdravila tudi vrnitev velike tekmice Vonnove po tekmovalnem postu, ki se vleče že od lanskega decembra. Po hudem padcu je morala januarja na operacijo desnega kolena in zato ni nastopila niti na olimpijskih igrah v Sočiju. Vrnila se je na svoje "dvorišče", saj ji je kanadsko prizorišče v smukih in superveleslalomih prineslo kar 20 uvrstitev na oder za zmagovalke, od tega je bilo 14 zmag, tudi prva v karieri pred desetletjem.

Doslej je štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala v tem tekmovanju zmagala na 59 tekmah, njen največji cilj sezone pa bo, tako kot za večino tekmovalk, nastopiti februarja prihodnje leto na svetovnem prvenstvu, ki bo v njeni domovini; prvenstvo bo v Beaver Creeku in Vailu v Koloradu.

V soboto bo v Lake Louisu ob 20. uri na programu drugi smuk sezone.