severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Ti zame, jaz zase - je Miklavčič oškodoval Vzajemno za 160 tisočakov?

Deli na:
Ti zame, jaz zase - je Miklavčič oškodoval Vzajemno za 160 tisočakov?

Cent tu, cent tam. Tako se višajo stroški za položnice. - Foto: Primož Lavre

Zaradi nespametne odločitve nekdanjega šefa nadzornega sveta Mirka Miklavčiča bi bila lahko zavarovalnica Vzajemna oškodovana kar za 160 tisoč evrov.

Pri Vzajemni, zdravstveni zavarovalnici, se obeta nova sprememba glede vodilnih moških in žensk, čeprav sta od postavitve sedanje uprave minila le dva meseca. Tak potek dogajanja na Vzajemni je posledica nerazumne odločitve nekdanjega nadzornega sveta Vzajemne pod vodstvom Mirka Miklavčiča.

Odločitev Miklavčiča in drugih članov nekdanjega nadzornega sveta, Andreja Zorka, Marjana Urbanča, Mateje Kožuh Novak, Primoža Igerca in Darje Korpar, da julija letos razrešijo dva člana uprave Vzajemne, je za zavarovalnico porazna. Zamenjali so predsednika uprave Dušana Kidriča in člana uprave Igorja Jarca ter na čelo zavarovalnice postavili Milojko Kolar (dotedanjo članico uprave) ter člana Katjo Jelerčič in Ivana Gracarja.

S tem so Miklavčič in drugi v nekdanjem nadzornem svetu najbrž precej oškodovali Vzajemno in zavarovance. Zaradi predhodne razrešitve bi lahko Kidrič zahteval odpravnino v višini okoli 22 tisoč evrov, še veliko višjo odpravnino pa bodo po verjetni skorajšnji razrešitvi prejeli omenjeni trije »novi« člani uprave s Kolarjevo na čelu.



Ker so bili v novo upravo imenovani za pet let, bi odpravnina vseh treh lahko dosegla kar 140 tisoč evrov. In zakaj bodo verjetno razrešeni? Predstavniki nove skupščine so na seji konec avgusta pričakovano razrešili stari nadzorni svet z Miklavčičem na čelu (slednji je sicer nato neuspešno ponovno kandidiral za člana nadzornega sveta, toda na volitvah je pogorel) in postavili novega v sestavi predsednice Aleksandre Podgornik in članov Brigite Ačimović, Borisa Pipana, Cirila Smrkolja in Nežke Ivanetič.

Prvi štirje so bili izvoljeni s podporo članov Kmetijsko- gozdarske zbornice in Društva mali delničarji, Ivanetičeva pa na predlog Marka Martinuzzija, sicer gre za novomeško mestno svetnico iz vrst Desusa in »Miklavčičevo« članico Zveze društev upokojencev. Skoraj gotovo bo novi nadzorni svet zavarovalnice kmalu postavil tudi novo, »svoje« vodstvo Vzajemne, nedavno imenovani Kolarjevi, Jelerčičevi in Gracarju pa potem pripada odpravnina v skupni višini kar 140 tisoč evrov.

VEČ V TISKANI IZDAJI