aki 1 Odkrito.si

Pevec skupine Parni valjak v smrtni nevarnosti?

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

Ana Nikolić obrez Svet24.si

FOTO: Fatalne ženske srbske in črnogorske mafije

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

princ william in kate Njena.si

Tako se je Kate poklonila princesi Diani

MARAAYA 1 (neobrezana) (1 of 1) Njena.si

Maraya: Nasmejana in skrivnostna

Slovenija

Prepovedani Thompson na pomoč kliče hrvaški politični vrh

Deli na:
Prepovedani Thompson na pomoč kliče hrvaški politični vrh

Foto: Primož Lavre

Po prepovedi koncerta v Mariboru se Thompson obrača na vrh hrvaške politike in zahteva, da se o njem izjasni: Sem res fašist, sva z mojo glasbo prepovedana?

Organizator prepovedanega Thompsonovega koncerta se je sicer pritožil zoper prepoved, a MNZ bo o pritožbi odločal komaj v petek, dan pred napovedanim koncertom.

»Vprašal bom predsednico Kolindo Grabar Kitarović in Iva Stierja (zunanjega ministra, op. p.), ali sprejemata teze, da moje občinstvo in jaz širimo sovraštvo in poveličujemo fašizem. Zanima me, kaj bosta storila, da se ustavi to širjenje neresnic in lepljenja etiket. Sva moja glasba in jaz morda prepovedana?« je pevec Marko Perković Thompson včeraj dejal za portal Vijesti.hr.

Na prepoved koncerta se je že odzval hrvaški premier Andrej Plenković, ki od hrvaške veleposlanice v Ljubljani zahteva pojasnilo, kaj se je zgodilo in zakaj so Thompsonu prepovedali koncert. Hrvaška predsednica Grabar Kitarovićeva pa je v minulih dneh govorila s slovenskim predsednikom Pahorjem in povedala, da je po njenem mnenju namen glasbe spajati ljudi in da imajo prepovedi nastopov nasproten učinek, so sporočili iz njenega urada.

Potem ko je EU Maribor prepovedala koncert hrvaškega glasbenega umetnika Thompsona, okoli 230.000 pevčevih oboževalcev zahteva od hrvaškega državnega vrha jasen odgovor: Ali je Marko Perković Thompson fašist, mi pa huligani?

Prepoved koncerta Thompsona v Mariboru odmeva tudi na Hrvaškem, še posebej zato, ker mediji poročajo, da gre za pevca, ki s svojimi nastopi razpihuje sovraštvo. Zato so s profila Thompsonovih oboževalcev na Facebooku pozvali predsednico Kolindo Grabar Kitarović, predsednika vlade Andreja Plenkovića in ministra za zunanje zadeve Davorja Iva Stiera, naj odgovorijo na naslednja vprašanja:

Ali hrvaška država meni, da je Marko Perković Thompson fašist, ki razpihuje nestrpnost?

Ali ima hrvaška vlada kakršenkoli dokument od katerekoli države, da je državljanu Hrvaške Marku Perkoviću Thompsonu prepovedano delo v katerikoli državi Evropske Unije?

Ali bodo hrvaški veleposlaniki in konzuli še naprej tiho in ne bodo ukrepali, če je državljanu Hrvaške onemogočeno delo v Evropi?

Ali so hrvaški veleposlaniki in konzuli sploh kaj ukrepali glede vprašanja nezakonitih dejanj proti državljanu Hrvaške Marku Perkoviću Thompsonu v državah EU?

Na katerih koncertih so oboževalci Marka Perkovića Thompsona storili kazniva dejanja in koga so s tem ogrozili?

Zapisali so še: »In na koncu vas prosimo, da nam javno odgovorite, ali smo v Evropski uniji svobodni ljudje ali so Marko Perković Thompson in njegovi oboževalci prepovedani?«