Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Teroristični napad na Stockholm

Deli na:

Švedska policija je na novinarski konferenci potrdila, da sta bili eksploziji v soboto popoldne v središču Stockholma, pri čemer je umrl samomorilski napadalec teroristični napad.

Švedska policija je na novinarski konferenci potrdila, da sta bili eksploziji v soboto popoldne v središču Stockholma, pri čemer je umrl samomorilski napadalec teroristični napad.

"Napad smo vzeli zelo resno. Uvedli bomo vse potrebne ukrepe," je dejal tiskovni predstavnik policije Anders Thornberg, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Če primerjamo obstoječe kriterije in dogodke, ki so se zgodili, ti povsem ustrezajo opisu terorističnega napada," je dejal Thornberg, ki svoje trditve ni želel podrobneje pojasniti.

Thornberg sicer ni potrdil navedb švedskih medijev, da je imelo najdeno truplo na sebi pritrjene eksplozivne naprave.

Policija tudi ni komentirala morebitnih motivov za napad, vendar pa je švedska tiskovna agencija 10 minut pred eksplozijo prejela grozilno sporočilo, ki je govorilo o prisotnosti Švedske v Afganistanu in molku Stockholma zaradi nedavne objave karikatur muslimanskega preroka Mohameda kot psa.

Identitete napadalca, ki so jo do sedaj uradno še vedno preiskovali, oblasti še vedno niso razkrile, saj, kot so dejali, želijo najprej obvestiti sorodnike.

Po uradnih podatkih policije je do prve eksplozije prišlo nekaj pred peto uro popoldne, ko je razneslo avtomobil, poln posod z gorivom. Pri tem sta bili dve osebi ranjeni, a k sreči le lažje. Nato pa je kakih 200 metrov stran odjeknila še ena eksplozija, v kateri je umrla ena oseba.

Kot je poročala švedska televizija SVT, je šlo pri tem očitno za samomorilskega napadalca. Poleg njegovega trupla so našli še vrečo z žeblji, je poročala SVT. Drugi švedski mediji pa so poročali, da so na truplu našli še več eksplozivnih teles, ki jih ni razneslo. Z eksplozivom naj bi imel napolnjen tudi nahrbtnik.