dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

mario-carciella-rega, finnegan-lee-elder Odkrito.si

Ameriška najstnika doživljenjsko v italijanskem ...

konec-sveta Odkrito.si

Cenzurirajo jih, a oni nas svarijo! Prihaja ...

Slovenija

Tega Fafangelu ne bodo odpustili: "Epska polomija," je sesul vladni lockdown

Deli na:
Tega Fafangelu ne bodo odpustili: "Epska polomija," je sesul vladni lockdown

Mario Fafangel - Foto: Miran Juršič

Epidemiologa in člana vladne svetovalne skupine Maria Fafangela je razjezila raziskava, ki je pokazale, da zelo malo zaposlenih dela od doma. Še več, delež ljudi, ki delajo od doma, se ob zaostrovanju ukrepov še zmanjšuje.

"Na začetku decembra 2020 je vse dni v tednu delalo od doma 17 odstotkov zaposlenih, konec februarja 2021, ko so se nekateri ukrepi sprostili, 9 odstotkov," je bil zapis na Twitterju, ki je razburil Fafangela.

"Mi se pa gremo *kao* lockdowna, igral v ZOO, stojnic, policijske ure, mask na prostem, omejitev izstopa iz države, … Epic Fail," je bil ogorčen v odzivu.

Ko mu je tviterašica očitala, da je tudi on del cirkusa z zapiranjem celotne države, ji je odgovoril: "To mislite vi. Epi smo s težkim srcem predlagali časovno jasno opredeljen ukrep, tako rekoč brez izjem, razen ene same, in to je bila možnost druženja v namen socialne podpore. Pa tudi to izjemo smo močno odsvetovali."

"To smo naredili le za to, ker se zavedamo, da čas ni nadomestljiv in žal obstajajo okoliščine, kjer ga enostavno ni več. V dani situaciji smo zato izbrali raje kratkotrajno učinkovito zamejevanje širjenja virusa kot neskončno trajanje (ne) sprejemljivih ukrepov," je nadaljeval.

"Za tem pa smo bili deležni lockdown-a v nerazumljivi izvedbi, s številnimi izjemami, zaprtimi šolami (ki bi se morale zadnje zapreti in prve odpreti), z delno odprtim gospodarstvom (brez smiselnosti zakaj nekatere dejavnosti odprte in druge zaprte), obvezne uporabe mask na prostem, nerazumljivimi ukrepi na mejah in drugimi izjemami. S tem se je izgubila možnost kratkoročnega ukrepanja. Izgubilo se je tudi zaupanje ljudi. A sem tako bil dovolj jasen ali še kdo potrebuje podnapise? Pred "like" malo premislite drugič," je zaključil Fafangel.

Loading...