sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tarča o desnici brez SDS, zavrnili Boštjana Turka, povabili pa Dejana Steinbucha

Deli na:
Tarča o desnici brez SDS, zavrnili Boštjana Turka, povabili pa Dejana Steinbucha

Foto: Primož Lavre

Nocojšnjo oddajo Tarča na TVS, na kateri bodo razpravljali o dogajanju na desni sredini, je pospremil incident z Zborom za Republiko - Najprej so jih povabili v oddajo, nato pa so člana sveta zbora Boštjana M Turka, ki ga je za udeležbo predlagal predsednik France Cukjati, zavrnili z utemeljitvijo, da imajo že omizje izpopolnjeno - Cukjati je ogorčen zaradi selekcije, ki jo delajo na javni RTV.

Udeležbo v oddaji so odpovedali v stranki SDS, tako bosta v njej sodelovala zgolj predsednika NSI in SLS Ljudmila Novak in Marko Zidanšek, združenje VSO bo zastopal Aleš Hojs, član NSI, ki je tudi član strokovnega sveta SDS, poleg teh treh pa bodo gostje v oddaji še urednik portala Plus Dejan Steinbuch, kolumnist Božidar Novak in nekdanja članica SDS Angelca Likovič.

Urednica oddaje Ilinka Todorovski nam je pojasnila, da obžaluje nesporazum z Zborom za republiko, saj so si za sodelovanje še posebej prizadevali zaradi odpovedi SDS. Najprej so povabili Cukjatija kot predsednika zbora, ker je ta nastop odklonil zaradi članstva v SDS, so ga prosili, da poišče drugega gosta. Ko ga je našel, pa je bila obveščena, da je voditeljica Jasmina Jamnik medtem uspela prepričati v nastop Hojsa, zato so zavrnili Turka.

Na vprašanje, zakaj se jim zdi Steinbuch kot urednik portala primernejši sogovornik od Turka, ki je član vodstva Zbora za republike, ni dala prepričljivega odgovora. Zavrača pa, da bi bil Turk kot gost nezaželen. Dodala je še, da je s Cukjatijem vseskozi komunicirala ona, o zavrnitvi Turka pa ga je obvestil novinar Jure Brankovič, kar morda ni bilo najbolj korektno. Obžaluje tudi, da so povabilo zavrnili v SDS in pobudnik nove stranke Aleš Primc.

V oddaji bodo gostje razpravljali o razmerah na politični desnici, o možnem sodelovanju, novih strankah in zadnjih dogodkih, ko so na shodu izžvižgali Ljudmilo Novak. Ta tema se jim zdi bolj zanimiva od obeh, ki sta zadnji teden zasenčili vse ostale. O dokumentih s Paname so razpravljali v Odmevih, zato boljše razprave ne morejo pripraviti, o aferi CSD Velenje, ko so socialni delavci odpeljali otroka umorjene mame starim staršem in jih oddali v rejniško družino, pa so govorili v oddaji Odkrito, ki jo sicer gleda bistveno manj ljudi, saj je na tretjem programu.