vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

Tako se novopečena državna sekretarka Dominika Švarc Pipan norčuje iz davkoplačevalcev

Deli na:
Tako se novopečena državna sekretarka Dominika Švarc Pipan norčuje iz davkoplačevalcev

Foto: Bobo - Dominika Švarc Pipan, državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje

Državna sekretarka Švarc Pipan se s pogostim tvitanjem med delovnim časom norčuje iz davkoplačevalcev in kaže, da je nezrela oseba na visokem položaju.

Pred dobrim mesecem dni sem pisal o negativni selekciji stranke SD pri izboru za vodstvo pravosodnega ministrstva. Tam je pristala tudi njihova neizvoljena kandidatka Dominika Švarc Pipan, ki pred volitvami ni dovolila, da bi »scali po njej«, ko je imela SD oglase nad pisoarji. Ker je ministrica za pravosodje postala Andreja Katič (višje razvrščena v stranki), je Pipanova pač prevzela mesto državne sekretarke na tem ministrstvu.

Zapisal sem, da na družbenih omrežjih igra vlogo užaljene princeske (zgraža se nad vulgarnostjo nekaterih zapisov), na pravnem področju pa ji jezik teče le glede mednarodnega prava, sicer je strokovno šibka. O slovenskem pravosodju ne ve kaj dosti. Dr. Boštjan M. Zupančič je avgusta ob novici, da sta Katičeva in Pipanova kandidatki SD za ministrico, na tviterju zapisal, da je to surrealni škandal.

 Naši viri z ministrstva zdaj pravijo, da Pipanova o slovenskem pravosodju ne ve skoraj nič. Lahko bi se poučila, vendar se raje ukvarja s tvitanjem med delovnim časom. Tako je recimo prejšnji teden v ponedeljek velik del dopoldneva »visela« na tviterju in se zapletla v polemiko o preveliki porabi sveč za grobove. Od pol devete do 12. ure je o svečah napisala vsaj deset tvitov, poleg tega je retvitala poziv svoje stranke volivcem za udeležbo na lokalnih volitvah. Ministrico Katičevo smo vprašali, ali je bila državna sekretarka v ponedeljek v službi ali na dopustu in kaj bo storila, da se bo Pipanova med delovnim časom posvetila temu, za kar jo plačujemo, ne pa tvitanju o stvareh, ki s pravosodjem nimajo zveze.

Odgovor ministrice potrjuje, da je imel dr. Zupančič prav glede škandala, ki ga pomenita ti dve gospe na čelu ministrstva. Katičeva pravi, da Pipanova kot državna sekretarka pri izvrševanju funkcije ni vezana na formalni delovni čas, saj njen delovni čas presega ustaljeni osemurni delovnik. »Podobno velja za ministre, poslance, sodnike in druge.« Ministrica ugotavlja, da državna sekretarka delovne naloge opravlja strokovno, vestno in kakovostno. Le zakaj je po naših vprašanjih Pipanova te tvite izbrisala?

Loading...