rebernik1 Svet24.si

FOTO: Zorica že 40 let zbira rdeče stvari

traktor, nesreča Svet24.si

Norbert izkrvavel pred njenimi očmi, ko sta s ...

ženski Dobra karma

Ne sodite ljudi – ne po preteklosti ne po ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

tori Odkrito.si

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

resnicnostni sovi salome Njena.si

Salome si je na roko tetovirala svojo največjo ...

vatroslav z družino Njena.si

Ljubezen na vasi: Takole Vatroslav razvaja svoji ...

Slovenija

Tako Franci Zavrl in Matija Sevšek živita na državnih jaslih in se napajata iz državnega HSE

Deli na:
Tako Franci Zavrl in Matija Sevšek živita na državnih jaslih in se napajata iz državnega HSE

Matija Sevšek in Franci Zavrl sta prisesana na HSE - Foto: Mediaspeed

V tiskanem Reporterju pišemo o navezi dvojice Zavrl - Sevšek s predsednikom uprave Mercatorja Tomislavom Čizmićem, a ne druži ju le Mercator. Glede na aplikacijo erar se oba napajata iz državnega HSE pod vodstvom Stojana Nikolića.

V aktualni tiskani številki Reporterja pišemo o navezi med vplivnih lobistom Francijem Zavrlom, državnim sekretarjem v kabinetu nekdanje premierke Alenke Bratušek Matijo Sevškom ter Tomislavom Čizmićem, predsednikom uprave Mercatorja. Čizmićeva žena Manca Majeršič Sevšek je sestra od Matije Sevška, ta pa je mrzli bratranec od Francija Zavrla (mrzli bratranec je sin očetovega ali materinega bratranca ali sestrične).

Tako Sevšek kot Zavrl sta si prizadevala za prodajo Mercatorja hrvaškemu Agrokorju, ravno s to prodajo pa je prišel na čelo (slovenskega dela) Mercatorja Tomislav Čizmić. Zaradi tega jima je lahko zelo hvaležen, pri čemer ima po besedah poznavalcev ravno Zavrl velik vpliv na to, katerim medijskimi in drugim firmam se med drugimi preliva denarni tok Mercatorja.

Medtem se od prvega junija letos preliva denarni tok državnega Holdinga slovenskih elektrarn k Matiji Sevšku. Po poročanju siol.net se je Sevšek s prvim junijem letos zaposlil v HSE pod vodstvom Stojana Nikolića kot njegov svetovalec. Ko so kolegi iz siol.net aprila letos na HSE spraševali, ali se generalni direktor Nikolić res dogovarja o zaposlitvi Sevška, tega na HSE niso hoteli komentirati, češ da nimajo razpisanih prostih delovnih mest.

S HSE pa že dlje časa zelo plodno sodeluje tudi firma Stratkom za strateško komuniciranje v lasti Francija Zavrla. Od lanskega novembra do 13. septembra letos se je od HSE na Stratkom prelilo med štiri in pet tisoč evrov mesečno, do zdaj že 52 tisoč evrov.

A ravno aprila, torej dva meseca pred prihodom v HSE, se je Sevšek že registriral kot Matija Sevšek, poslovno svetovanje in svetovanje pri odnosih z javnostmi s.p. Iz aplikacije erar izhaja, da je kot s. p. prejšnji mesec od HSE prejel prvo nakazilo v znesku 3.944 evrov. Iz HSE so nam sporočili, da gre pri tem za napačno postavko, da je Sevšek pri njih redno zaposlen in da je to njegova plača.

S HSE pa že dlje časa zelo plodno sodeluje tudi firma Stratkom za strateško komuniciranje v lasti Francija Zavrla. Od lanskega novembra do 13. septembra letos se je od HSE na Stratkom prelilo med štiri in pet tisoč evrov mesečno, do zdaj že 52 tisoč evrov. Torej iz naslova komuniciranja z javnostmi iz državne firme HSE denar cuzata tako Sevšek kot Zavrl.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

loading...
Loading...