petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tajkunski kandidat Mira Cerarja v Mariboru

Deli na:
Tajkunski kandidat Mira Cerarja v Mariboru

Foto: Bobo

Anton Krajnc, županski kandidat SMC v Mariboru, ima veliko zbirko prejšnjih služb in še večjo z očitki spornih poslov.

V največjem štajerskem mestu se za župana poteguje kar 17 kandidatov, med njima za favorita veljata sedanji župan Andrej Fištravec in nekdanji župan Franc Kangler, ki je odstopil po tako imenovani mariborski vstaji in se na prizorišče vrača po razveljavitvi pravnomočne obtožnice, s katero je bil obsojen na sedem mesecev zapora. Nerešenih je še nekaj kazenskih zadev, za katere je Kangler prepričan, da bodo dočakale podobno usodo kot nedavno razveljavljena sodba. Tik pred volitvami pa so na policiji napisali še nekaj kazenskih ovadb zoper sedanjega župana Fištravca, čeprav v primerjavi   Kanglerjem v mestu ne more pohvaliti s kakšnim uspešno izpeljanim projektom. Oba se potegujeta s svojo listo: sedanji župan z Listo župana Andreja Fištravca, nekdanji župan pa s stranko Županova lista, ki jo vodi donedavni načelnik mariborske upravne enote Željko Vogrin, ki ga je v pokoj poslal nekdanji notranji minister Gregor Virant.

Tudi Anton Krajnc, kandidat »najbolj poštene« Stranke Mira Cerarja, naj bi bil vse prej kot čist. Mariborčani ga poznajo kot nekdanjega direktorja bolnišnice, toda pred tem je bil med drugim direktor podružnice banke SKB, iz katere so ga v čudnih okoliščinah odslovili. Naši viri pravijo, da naj bi mu očitali jemanje podkupnin za kredite, zaradi česar naj bi bil obsojen na tri mesece pogojne kazni. Iz lokalnega odbora SMC Maribor so nam sporočili, da njihov kandidat ni bil nikoli obsojen in nam priložili potrdilo iz kazenske evidence, da ni bil nikdar kaznovan. Dodali so, da je bil v SKB zaposlen od leta 1992 do 1998, ko se je sporazumno poslovil in se v soglasju z banko zaposlil v tovarni Muta – Kmetijska mehanizacija. Tudi v bolnišnici naj bi se po naših virih zapletel v veliko afer, vendar jih je preveč, da bi lahko vsako posebej preverjali. Pozneje naj bi se zaposlil v podjetjih Kodak v Ljubljani in Tempo shop v Mariboru, nato naj bi ga takratni župan Boris Sovič nastavil za direktorja zdravstvenega doma, od tam naj bi odšel v Koroške trgovine, potem v Gorenje Muto, v mariborsko Fontano, nazadnje pa v izolsko bolnišnico. Vsepovsod naj bi bil zelo kratek čas, za seboj pa pustil veliko očitkov o nezakonitostih. Njegova mentorja naj bi bila Črtomir Mesarič (iz NKBM) in Stanislav Brglez (Desus), zato ga imajo za skritega tajkunskega kandidata. Politično naj bi ga najprej podpirali v Desusu, nato v SD, ko se je z njimi razšel, pa so ga v svoje vrste sprejeli v Stranki Mira Cerarja.

Med bolj znanimi županskimi kandidati so še donedavni podžupan, arhitekt Tomaž Kancler (SDS), medijski mogotec Stojan Auer (Lista za pravičnost in razvoj), nekdanja poslanca Dragan Bosnić (ZAAB) in Borut Ambrožič (Medgeneracijska stranka), bivši šef Viol Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija) in zdravnik Melqart Mohamad Berro (Zelena koalicija).