panterjeva mušnica Svet24.si

Panterjeva mušnica: vse, kar morate vedeti

kipyegon bett Svet24.si

Bivši atlet je komaj pri 27. letih umrl zaradi ...

edvard-jurjevec, športni-center-prodnik Necenzurirano

Poplave so mu odnesle čolnarno, zgrajeno na ...

z neba jansa-pl4 Reporter.si

Zmaga mu pada z neba: kdo še sploh lahko ustavi ...

andreja leski af Ekipa

Z zlato kolajno razbija tabuje! Andreja Leški o ...

adriana Njena.si

Življenje na tehtnici: Kdo je v resnici Adriana?

tadej pogacar primoz roglic Ekipa

V srce: glejte, kaj je Roglič naredil Pogačarju ...

Slovenija

Ta koroški kraj je dobil dve novi družinski zdravnici

Deli na:
Ta koroški kraj je dobil dve novi družinski zdravnici

Novi prostori ambulante družinske medicine v Dravogradu - Foto: Facebook/Občina Dravograd

V središču Dravograda so danes slovesno odprli prostore nove ambulante družinske medicine. Delo začenjata dve zdravnici, ki sta v okviru podjetja PAREA MED z Občino Dravograd podpisali 15-letno koncesijsko pogodbo. Zdravnici bosta paciente vpisovali od torka, je za STA povedal župan Občine Dravograd Anton Preksavec.

Občina Dravograd je tako po večletnem iskanju zdravnikov družinske medicine s ponovljenim razpisom za podelitev koncesije le uspela pridobiti dve zdravnici družinske medicine. "Danes je izjemno pomemben dan za Občino Dravograd," je poudaril župan.

Občina je s podjetjem PAREA MED, družinska medicina koncesijsko pogodbo podpisala konec septembra, družinski zdravnici koncesionarki Zala Mravljak in Maruša Lesjak Triplat pa bosta delo opravljali v sodobno opremljeni ambulanti, ki ima po navedbah župana več ordinacij, sobo za posege, izolacijski prostor in toaletne prostore. Prostori so v lasti občine in so dislocirani od prostorov Zdravstvenega doma Dravograd.

Novi zdravnici družinske medicine bosta paciente začeli vpisovati v torek v delovnem času ambulant. Kot je pojasnil župan, bi lahko vsaka vpisala od 1200 do 1300 pacientov.


Medtem imajo v Zdravstvenem domu Dravograd tri družinske zdravnike, a je ena zdravnica trenutno na porodniškem dopustu, ena pa še končuje specializacijo. V zdravstvenem domu za zdaj deluje tudi še ambulanta za neopredeljene, ki naj bi delo zaključila predvidoma do konca letošnjega leta, je napovedal župan.

Je pa spomnil, da si je Občina Dravograd v preteklosti na različne načine prizadevala pridobiti nove družinske zdravnike, tudi s štipendiranjem študentov medicine. A v teh prizadevanjih ni bila najbolj uspešna, študenti so po zaključku študija mnogi vrnili štipendije in sploh niso prišli delati v dravograjski zdravstveni dom.

V prihodnjih dneh bo Občina Dravograd razpisala tudi koncesijo za področje fizioterapije, župan pa pričakuje, da se bodo zadeve tudi glede tega uredile do konca leta.