atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sviz poziva ministrico Kustečevo k rešitvi prostorske problematike SŠ za oblikovanje in fotografijo

Deli na:
Sviz poziva ministrico Kustečevo k rešitvi prostorske problematike SŠ za oblikovanje in fotografijo

Simona Kustec - Foto: Sašo Švigelj

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) ministrico za izobraževanje Simono Kustec poziva, naj takoj zagotovi nadomestne prostore za ljubljansko Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo. Vodstvo šole je ministrstvu predlagalo že več možnih nadomestnih lokacij, a z ministrstva doslej ni bilo pravočasnega odziva.

Kot so v Svizu povzeli v današnjem sporočilu za javnost, se na zemljišču v neposredni bližini šolske stavbe na Roški cesti 2 gradi stanovanjski objekt. Izvajalec je z gradbenimi posegi poškodoval šolsko stavbo do te mere, da jo je gradbeni inšpektorat 9. aprila letos zaprl in prepovedal uporabo polovice stavbe, dokler se ne naredijo sondiranja in ustrezne analize poškodb. Zavod za gradbeništvo je to izvedel in poročilo z 20. aprila odgovorne napotuje k sanaciji temeljev in zidov šolske stavbe.

"Povsem jasno je, da bo čas te sanacije daljši od časa, ki je šoli na voljo za načrtovanje novega šolskega leta," opominjajo v Svizu.


Kot so v današnjem dopisu, naslovljenem na ministrico Simono Kustec, izpostavili, je vodstvo že ob prejemu poročila ministrstvo za izobraževanje pozvalo k hitremu iskanju možnih rešitev in prejelo navodilo, naj najdejo primerne prostore za najem. Doslej so tudi našli nekaj primernih možnosti za začasno lokacijo, o vsem sproti obveščali pristojne na ministrstvu ter se dogovarjali z njimi, a "so bili vsi najdeni prostori zaradi odlašanja z odločitvijo ali neodzivnosti vaših podrejenih na ministrstvu v vmesnem času oddani ter vse priložnosti zamujene, šola pa je le dobra dva meseca pred začetkom novega šolskega leta še brez ustreznih nadomestnih prostorov".

Vodstvo in zaposleni na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo so po oceni sindikata doslej izkazali visoko stopnjo prilagodljivosti in potrpežljivosti ter odgovornosti do svojih dijakov. Tako ima šola pripravljeno vse potrebno za najem prostorov na nadomestni lokaciji, pripravljena je celo založiti sredstva za obnovo, sama organizirati izvedbo gradbenih del in nabave opreme, čeprav je vse to naloga ustanovitelja, torej države oz. ministrstva.

Ministrico Kustečevo tako pozivajo, naj takoj ukrepa, brez dodatnih odlašanj podpiše pogodbo o najemu in zagotovi interventna sredstva za najemnino, da bodo lahko zaposleni in dijaki novo šolsko leto začeli v primernih in varnih učilnicah.