20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Strici so ga odpisali: tudi Zoki je gotov!

Deli na:
Strici so ga odpisali: tudi Zoki je gotov!

Foto: Bobo

Zoranu Jankoviću napovedujemo klavrno politično prihodnost. Za Gregorjem Golobičem in Danilom Türkom odhaja na smetišče zgodovine.

Po policijskih preiskavah, rubežu v njegovi hiši, neuspešnem prevzemu vodenja uličnih protestov so mu na konec pokazale tudi javnomnenjske raziskave. Programski dokument, ki naj bi ga stranka sprejela na januarskem kongresu, pa razkriva, da njegovo stranko dokončno prevzemajo zvesti sodelavci Gregorja Golobiča. V zakulisju tečejo tudi intenzivni pogovori o novem predsedniku stranke.

Zoran Janković se je pojavil tudi na plakatih osovraženih politikov, katerih odstop zahtevajo protestniki na ulicah. Tudi Društvo pisateljev Slovenije, ki je v zadnjih letih pod nadzorom »stricev iz preteklosti«, je zahtevalo, da se poleg premierja Janeza Janše umakne tudi Zoran Janković. Glede na to, da smo v prejšnji številki Reporterja razkrili, da se za organizatorji protestov skrivajo ljudje iz kroga Gregorja Golobiča, ki se dvigajo iz množic na ulicah, je mogoče sklepati, da so se »strici« dokončno odločili narediti konec tudi Jankovićevi politični karieri.

Janković je po anketah Dnevnika in Dela, časopisov blizu Gregorja Golobiča, izgubil zaupanje ljudi, saj je zgrmel proti koncu lestvice priljubljenih politikov, prav tako je zelo upadla podpora njegovi Pozitivni Sloveniji; po zadnjih anketah je celo dvakrat manjša od SD.

V TISKANI IZDAJI O ORANŽNEM UDARU NA PRIHAJAJOČEM KONGRESU POZITIVNE SLOVENIJE; O NEUSPEŠNEM IZMIKANJU KAZENSKIM POSTOPKOM IN RUBEŽU; O POLITIČNI DVOLIČNOSTI ZORANA JANKOVIĆA.