pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stranke zavezane k nadaljevanju postopka sprejemanja fiskalnega zakona

Deli na:
Stranke zavezane k nadaljevanju postopka sprejemanja fiskalnega zakona

Foto: Bobo

Vodje petih strank so se na srečanju s finančnim ministrom Dušanom Mramorjem zavezali k vložitvi napora za nadaljevanje postopka sprejemanja izvedbenega zakona o fiskalnem pravilu. Prihodnji teden utegne biti predlog na odboru DZ, junija na plenarni seji. Ostaja še nekaj odprtih vprašanj, so pa uskladili tudi formulo za uravnoteženje proračuna.

Po srečanju vodij parlamentarnih strank kaže, da so nekatere stranke z zadnjim predlogom izvedbenega zakona bolj zadovoljne kot druge. Bolj zadovoljni so tako v SD, v ZaAB sodeč po izjavi predsednice Alenke Bratušek manj. Predlog bodo praviloma predstavili svojim poslanskim skupinam.

Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer je po srečanju novinarjem povedala, da so imeli dolgo, intenzivno, a konstruktivno razpravo. Ugotovili so, da še nekaj odprtih zadev potrebuje dodatna pojasnila in pogovore znotraj posameznih strank v sodelovanju z ministrom Mramorjem.

Uskladili so formulo uravnoteženja proračuna, ki je, kot je pred srečanjem povedala predsednica NSi Ljudmila Novak, strožja od t.i. švicarske. Uskladili so se tudi glede fiskalnega sveta in prišli do konsenza pri izjemah v izrednih razmerah, je povedala Kustec Lipicerjeva.

Stranke so se zavezale k vložitvi vseh naporov v to, da po običajnem in rednem postopku nadaljujejo s parlamentarno obravnavo predloga zakona.