favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Štiričlanska družina v Ljubljani se je zastrupila z ogljikovim monoksidom

Deli na:
Štiričlanska družina v Ljubljani se je zastrupila z ogljikovim monoksidom

Fotografija je simbolična

V stanovanju v Ljubljani so v torek popoldne našli štiri nezavestne osebe, ki so jih zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Gre za člane iste družine, njihovo življenje pa ni več ogroženo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Po prvih podatkih je do uhajanja strupenega plina v stanovanju v Krimski ulici prišlo pri nepravilnem izgorevanju v dotrajani plinski peči.

Obvestilo o nezavestnih osebah v enem od stanovanj v Ljubljani so policisti dobili nekaj pred 16. uro. Na kraju so posredovali tudi gasilci ter reševalne ekipe. Zaradi ugotovljene visoke koncentracije ogljikovega monoksida v prostoru so gasilci prostor prezračevali, reševalci pa so nudili pomoč nezavestnim osebam.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Vse pa pozivajo, naj opravijo redni pregled in kontrolo delovanja ogrevalnih naprav, če tega pred ogrevalno sezono še niso storili. Pri ogrevalnih napravah na utekočinjeni in zemeljski plin je zelo pomembno, da čiščenje, kontrolo, nastavitve in meritve opravi strokovnjak - serviser, poudarjajo.

"Ne uporabljajte dotrajanih in nepregledanih naprav, ob vsakem sumu nepravilnega delovanja pa takoj prenehajte uporabljati grelne naprave, dokler se ne prepričate, da so napake odpravljene," še svetujejo policisti.