favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Število bolnikov s covidom-19 v intenzivnih enotah počasi narašča

Deli na:
Število bolnikov s covidom-19 v intenzivnih enotah počasi narašča

Infekcijska klinika v Ljubljani. - Foto: Bobo

Število hospitaliziranih zaradi covida-19 v slovenskih bolnišnicah narašča. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes v intenzivni enoti 10 bolnikov, v UKC Maribor štirje, v celjski bolnišnici pa en. Mateja Logar z ljubljanske infekcijske klinike je sicer ocenila, da je trend zaenkrat relativno ugoden.

Na kliniki za infekcijske bolezni UKC Ljubljana je danes hospitaliziranih 42 bolnikov s covidom-19, od tega 10 v intenzivni enoti, je pojasnila Mateja Logar s klinike. "Stanje enega od bolnikov, ki je bil včeraj prestavljen v intenzivno enoto, je relativno stabilno, zato ni bilo potrebe po intubaciji in mehanski ventilaciji. Še enkrat bo narejena ocena in če bo stabilen, bo lahko šel nazaj na oddelek," je pojasnila.

Tudi sicer se pri treh pacientih v intenzivni enoti stanje izboljšuje in so v postopku odvajanja od ventilatorjev. "Upam, da bo naslednjih dneh kdo izmed njih že lahko samostojno dihal," je dodala Logarjeva.

V torek so iz UKC Ljubljana poročali o 39 hospitaliziranih in osmih v intenzivni enoti.

Bolezen po besedah Logarjeve sicer zaenkrat poteka "po relativno optimističnih načrtih oz. pričakovanjih". Čez vikend pa se bo pokazalo, če bo trend tudi ostal ugoden.


Konec tedna zdravniki izpostavljajo zato, ker se je na Kitajskem izkazalo, da se je stanje začelo umirjati po 12 dneh strogih ukrepov. Pri nas mineva 10 dni in konec tedna bo tako bolj jasno, kakšni so učinki restrikcij pri nas.

Logarjeva je ob tem znova pozvala ljudi, da se ne družijo, da ostajajo doma, da gredo v trgovino le takrat, ko je nujno, da v trgovinah čim prej opravijo nakup, predvsem pa da si umivajo oziroma razkužujemo roke. Prehlajeni posamezniki naj ostanejo doma.

V UKC Maribor je danes, kot so sporočili, hospitaliziranih 16 pacientov, od tega so že štirje pacienti v intenzivni enoti in na respiratorju. V torek so imeli 13 hospitaliziranih bolnikov, od tega tri v intenzivni enoti. V torek so iz Maribora poročali o 13 hospitaliziranih s covidom-19 in tremi na intenzivni enoti.

V celjski bolnišnici se trenutno zdravi šest bolnikov s covidom-19, od tega je en bolnik v enoti intenzivne terapije in priključen na respirator. Njegovo stanje je stabilno. Med zaposlenimi nimajo novih potrjenih okužb. Do sedaj so potrdili okužbo enega zdravstvenega delavca, ki je v samoizolaciji, je bolnišnica sporočila prek Twitterja.

V Kliniki Golnik pa imajo danes 10 bolnikov s covidom-19, od tega nobenega na intenzivni negi.