zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

aki Njena.si

Kje tiči vzrok za Akijevo prerano slovo?

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

Slovenija

"Stavim, da bi bil Janša boljši direktor Krke kot Colarič predsednik vlade"

Deli na:
"Stavim, da bi bil Janša boljši direktor Krke kot Colarič predsednik vlade"

Jože Colarič in Janez Janša: kdo bi bil boljši premier? - Foto: Primož Lavre, STA

Pri nekaterih je vera v predsednika vlade in SDS Janeza Janšo neizmerna. Davorin Kopše, aktivist SDS na družbenih omrežjih in nesojeni evropski poslanec, je celo prepričan, da bi se lahko Janša lotil vodenja enega najuspešnejših slovenskih podjetij.

"Colarič predsednik vlade? Ne! PV mora biti izkušen politik! Stavim, da bi bil Janša boljši direktor Krke kot Colarič predsednik vlade. Naj kar ostane kot je!" napisal na Facebooku v odziv na neprikrito željo Marjana Podobnika, da v politiko potegne Jožeta Colariča, predsednika uprave farmacevtskega velikana Krke.

Kakšne kvalifikacije za uspešnost v poslovnem svetu ima Janša, Kopše ni pojasnjeval. A zadnji vidni politik, ki je zapustil visoko politiko in prevzel vodenje kakega velikega slovenskega podjetja, je končal na Dobu, na kar je Kopšeta spomnil eden od komentatorjev.

"Stvari niso tako enostavne. Vsak naj dela posel ki ga obvlada. Bavčar je dokazal da uspešen politik lahko uspešno sesuje dobro stoječe podjetje, proda za drobiž uspešne blagovne znamke itd..." je zapisal Jože Grozde.Kopšetovo zaupanje s šefovo izjemno sposobnost je skoraj primerljivo z vero nekdanjega poslanca Pozitivne Slovenije Gašpar Gašpar Mišiča v svojega tedanjega šefa Zorana Jankoviča. Ta je leta 2012 postal tarča posmeha po izjavi, da "Zorana Jankovića lahko izkrcate na Antarktiki in bo s pingvini ustvaril pogoje za razvoj."

Kopše je sicer v preteklosti razburil s tvitom, da lahko poslanka LMŠ Jerca Korče umre pod mačeto, levičarjem v Šarčevi vladi pa je na twitterju sporočil, da bodo v prihodnosti pobiti. Oba tvita je po ogorčenih odzivih zbrisal.