amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Slovenija

Stanovnik neupravičeno do hiše

Deli na:

Janez Stanovnik po mnenju Miha Jazbinška sploh ne bi smel odkupiti hiše po stanovanjskem zakonu, ampak po komercialni ceni brez vsakršnega popusta. Poleg tega je skupaj z Milanom Kučanom odkupil še del "zelenega pasu".

Nadaljujemo zgodbo o tem, kako sta leta 1991 stanovanjski hiši v Murglah odkupila Milan Kučan in Janez Stanovnik. Kot smo pisali, sta bili hiši last izvršnega sveta, Kučan je dobil stanovanjsko pravico v hiši leta 1983, Stanovnik pa je dobil hišo v uporabo leta 1985. Torej je imel Kučan stanovanjsko pravico, Stanovnik pa ne, zato je nenavadno, da je ta lahko odkupil hišo s 60-odstotnim popustom po Jazbinškovem stanovanjskem zakonu.

Oče zakona Miha Jazbinšek, ki je bil takrat minister za okolje in prostor, nas je opozoril, da stanovanjski zakon odkupa ni omogočal vsem najemnikom, ampak zgolj imetnikom stanovanjske pravice in pod pogojem, da stanovanje ni bilo v postopku denacionalizacije.

V TISKANI IZDAJI VEČ O CENI, KI BI JO MORAL PLAČATI JANEZ STANOVNIK, IN KAKO STA MILAN KUČAN IN STANOVNIK PRIŠLA DO PARCEL OB NJUNIH HIŠAH