908475_154-hitra_cesta_rebrnice Svet24.si

»Dvajset let sem prevoznik, a česa takega še ...

nevihta, obala, izola Svet24.si

Na jadranski obali bo zavladala močna burja, ...

rt konj smokvica vela rogoznica Necenzurirano

Našli smo lastnika jahte, ki jo je potopil pijani...

marjan podobnik-SASO RADEJ006 Reporter.si

Podobniku so grozili z likvidacijo: »Vredni ste ...

celje Ekipa24.si

V Celju nogometni vročinski val, pred tekmo vseh ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

damir krznar celje af Ekipa24.si

"Imam ogromen glavobol!" Celjani pred drugim ...

Slovenija

Šrot naj odstopi

Deli na:

Nekdanji predsednik glavnega odbora SLS Aleš Primc je za STA poudaril, da je odstop z mesta predsednika stranke zaradi slabega rezultata na volitvah evropski standard. "Predsednik SLS Bojan Šrot bi z odstopom tudi pokazal, koliko je mož beseda," je poudaril in dodal, da "računam, da bo Šrot mož beseda".

Nekdanji predsednik glavnega odbora SLS Aleš Primc je za STA poudaril, da je odstop z mesta predsednika stranke zaradi slabega rezultata na volitvah evropski standard. "Predsednik SLS Bojan Šrot bi z odstopom tudi pokazal, koliko je mož beseda," je poudaril in dodal, da "računam, da bo Šrot mož beseda".

O Šrotovi napovedi, da bo organom stranke ponudil svoj odstop, pa je Primc, sicer tudi predsednik mestnega odbora SLS, dejal, da je kongres edini organ stranke, ki sprejme odstop. "In to zato, ker je kongres edini organ, ki lahko izvoli novega predsednika," je pojasnil in dodal, da bo, "če oz. ko bo Šrot ponudil svoj odstop, naslednji korak sklic izrednega kongresa".

Glede izjave mariborskega župana Franca Kanglerja, da naj Šrot ne odstopi, Primc meni, da ga ta izjava ne preseneča. Na vprašanje, ali bi bil lahko Šrotov naslednik na čelu SLS minister za promet Radovan Žerjav, je Primc odgovoril, da "je Žerjav zelo resen kandidat". Ob tem dodaja, da sam nima posebnega favorita za predsednika SLS in da tudi Žerjav ni njegov favorit. Po Primčevih besedah je izbira predsednika stranke stvar znotrajstrankarskega dogovora.

Na vprašanje, ali bi bilo za SLS boljše, da gre v vlado ali opozicijo, je Primc odvrnil, da naj o tem odločijo organi stranke. "To je izrazito stvar znotrajstrankarskega dialoga," je prepričan.

Glede izpada NSi iz DZ predsednik ljubljanske SLS pravi, da mu je "iskreno žal, da je prišlo do tega, ker mislim, da je NSi imela neko mesto v slovenski politiki in da je zagovarjala nekatere stvari, ki so pomembne za slovenski politični prostor".

Po Primčevem mnenju sta vzroka za izpad NSI "neprepričljiv predsednik, po drugi strani pa poenotenje desnosredinskega prostora, saj so desnosredinski volivci mislili, da morajo voliti predsednika SDS Janeza Janšo, da bo vlada še naprej desnosredinska".

Prepričan je tudi, da je glavno sporočilo državnozborskih volitev, da je SLS preživela, da krščansko-demokratska opcija v Sloveniji ostaja in da ima vse pogoje za to, da doživi razmah in ponoven razcvet.

Kot je znano, je Primc konec avgusta izjavil, da bo glavnemu odboru stranke predlagal razrešitev predsednika stranke Bojana Šrota. Kot je pojasnil, se je za ta korak odločil, ker predsednik SLS "ne dela v interesu stranke, ampak v interesu svojega brata".

Ker je izvršilni odbor SLS izrekel Šrotu soglasno podporo, je Primc odstopil z mesta predsednika glavnega odbora stranke. Primc je svoj odstop ponudil tudi mestnemu odboru SLS Ljubljana, ki pa Primčevega odstopa ni sprejel.