mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Srečanje v Kranjski Gori

Deli na:

Predsednika vlad Slovenije in Hrvaške Borut Pahor in Jadranka Kosor se bosta na delovnem srečanju sestala 13. januarja v Kranjski Gori, so danes sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Predsednika vlad Slovenije in Hrvaške Borut Pahor in Jadranka Kosor se bosta na delovnem srečanju sestala 13. januarja v Kranjski Gori, so danes sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Premier Pahor je v začetku tedna napovedal skorajšnje neformalno srečanje s hrvaško kolegico, iz njegovega kabineta pa so v torek sporočili, da bosta predsednika vlad sestanek izkoristila za poglobitev nadaljnjega vsestranskega sodelovanja med državama ter reševanje odprtih vprašanj.

To bo že drugi obisk hrvaške premierke v Sloveniji, od kar je v začetku julija prevzela položaj. Prvi obisk je bil 11. septembra lani, s premierom Pahorjem pa sta se tedaj dogovorila o nadaljevanju hrvaških pristopnih pogajanj z EU in o rešitvi spora o meji na arbitražnem sodišču.

Slovenija in Hrvaška sta nato 4. novembra v Stockholmu podpisali arbitražni sporazum, v skladu s katerim bo vprašanje meje med državama reševalo ad hoc arbitražno sodišče, ki bo z delom začelo potem, ko bo Hrvaška z EU podpisala pristopno pogodbo.

Hrvaška je omenjeni sporazum že ratificirala, medtem ko je v Sloveniji sporazum predmet ustavne presoje, pred ratifikacijo pa se obeta še predhodni referendum.