nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Srbski tajkun Miodrag Kostić preko Draga Kosa do ekskluzivnega intervjuja na POP TV?

Deli na:
Srbski tajkun Miodrag Kostić preko Draga Kosa do ekskluzivnega intervjuja na POP TV?

Miodrag Kostić

POP TV je včeraj objavila ekskluzivni intervju s srbskim tajkunom Miodragom Kostićem, ki je v Sloveniji petinski solastnik Gorenjske banke in lastnik portoroškega hotela Kempinski Palace.

Ekskluzivnost sama po sebi ne bi bila nič posebnega, če se zanjo ne bi skrivali poslovni interesi vpletenih ljudi. Po naših virih naj bi Kostić nedavno odslovil svojega donedavnega svetovalca in lobista Matjaža Kovačiča, nekdanjega prvega moža NKBM, in ga nadomestil z Dragom Kosom, zunanjim svetovalcem NLB, vrednim 218 evrov na uro, katerega podjetje RUR naj bi za odkrivanje bančne luknje neuradno pokasiralo skoraj milijon evrov.

Drago Kos je, kot je znano, mož odgovorne urednice informativnih programov Pro Plus Tjaše Slokar Kos, zato naj bi skupaj z novim svetovalcem Kostić dobil tudi dostop do največje slovenske komercialne televizije. Miodrag Kostić je v Srbiji znan kot kralj sladkorja in je lastnik holdinga MK Group, ki zaposluje okoli šest tisoč ljudi in v okviru katerega deluje 75 družb. V lasti ima tudi AIK banko, ki je peta največja banka v Srbiji in je z okoli 12 milijoni evrov dokapitalizirala Gorenjsko banko. Tako je po Kostić prišel do 14 odstotnega deleža te banke, na POP TV navajajo celo petinski delež v banki.

Za portoroški hotel Kempinski Palace je odštel dobrih 23 milijonov evrov, potem ko ga je Istrabenz pod vodstvom Igorja Bavčarja kupil za okoli sto milijonov. Kostić je eden najbogatejših Srbov in se ne sramuje, da je tajkun. Njegovo premoženje naj bi bilo ocenjeno na okoli 800 milijonov evrov.