mateja logar, janez poklukar Svet24.si

Najprej sledi nočno zapiranje lokalov? To so ...

zdravko pocivalsek bobo (3) Svet24.si

Minister Počivalšek je omenil "lockdown"

alenka bratusek bobo Svet24.si

Poslanci spregovorili o sanaciji bank in se ob tem...

le pen jansa tw Reporter.si

Janša se je srečal s »sovražnico EU« Marine ...

20200330-00997910 Necenzurirano

Matoz in Snežič skupaj po zemljišča na Obali

Tanja Ribič Odkrito.si

BRRRRR, TO počne Tanja Ribič?!

doncic re 1 Ekipa24.si

AKCIJA VEČERA! Dončić podal sebi, nato ...

Slovenija

Srbska Delta v Mercator

Deli na:

Srbska Delta Holding bo maja kupila četrtino Mercatorja, o poslu pa se že dogovarja s skupino Pivovarna Laško, ki ima v lasti skoraj polovico Mercatorja, poroča srbski časnik Večernje Novosti.

Srbska Delta Holding bo maja kupila četrtino Mercatorja, o poslu pa se že dogovarja s skupino Pivovarna Laško, ki ima v lasti skoraj polovico Mercatorja, poroča srbski časnik Večernje Novosti.

Pivovarna Laško in Delta se dogovarjata o prodaji oz. nakupu približno 25 odstotkov Mercatorja, podjetja okrog Pivovarne Laško pa bi ostala lastnik 23 odstotkov "najboljšega soseda". Delta, če bo prišlo do dogovora, ne bo odpuščala zaposlenih, napoveduje pa "prestrukturiranje stroškov podjetja".

Delta naj bi sredstva za nakup četrtine Mercatorja in še kakšne trgovinske verige v sosednji državi dobila preko vstopa enega od večjih ameriških investicijskih skladov v svojo lastniško strukturo. Neimenovani sklad naj bi s približno 300 milijoni evrov dokapitaliziral Delto, s tem pa tudi dobil lastniški delež v največji srbski zasebni družbi. Večinski lastnik Delte je Miroslav Mišković.

Kot je znano, so družbe Infond Holding, ki je preko povezanih podjetij v lasti prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota in je največja lastnica Pivovarne Laško, ter Pivovarna Laško, Pivovarna Union in Radenska 6. decembra lani objavile poziv za javno zbiranje pisnih ponudb za nakup skupno 1.820.141 delnic Mercatorja oz. nekaj več kot 48 odstotkov Mercatorja.

Laščani so minuli teden sporočili, da so pripravljeni prodati tudi manjši delež Mercatorja, ne le celotnega paketa delnic.

Sprva naj bi se za nakup Mercatorja zanimalo med 10 in 15 družb, nezavezujoče ponudbe pa naj bi po pisanju časnika Dnevnik poleg Delte oddale še družbe v lasti slovenskega poslovneža Igorja Laha, ta je to potrdil, in pet večjih tujih skladov zasebnega kapitala s sedežem v Londonu, New Yorku in Bostonu. Šlo naj bi za družbe CVC Capital, Bain Capital, Blackstone Group, Bridgepoint in BC partners.

Loading...