fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

denis-avdić-show, lea-sirk Svet24.si

VIDEO: Kako je Lea Sirk imitirala Denisa Avdića

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Slovenija

Sramotno! Ob otvoritvi kapelice v Kamniški Bistrici žalil žrtve povojnih pobojev

Deli na:
Sramotno! Ob otvoritvi kapelice v Kamniški Bistrici žalil žrtve povojnih pobojev

Foto: Občina Kamnik

Kamniški župan in predsedniški kandidat Marjan Šarec si pred drugim krogom predsedniških volitev prizadeva pridobiti tudi glasove desnih volivcev, ki so v prvem krogu volili kandidatko SDS Romano Tomc ali kandidatko NSI Ljudmilo Novak. Toda njegova ravnanja kot kamniškega župana so bila vse prej kot spravna.

Ko je po drugi zmagi na županskih volitvah leta 2014 v koalicijo povabil NSI, je predsedniku njenega občinskega odbora Mateju Toninu obljubil odkritje obeležja žrtvam povojnih pobojev v Kamniški Bistrici in poimenovanje knjižnice v Kamniku po domačem pesniku Francetu Balantiču, ki je leta 1943 ob partizanskem napadu na domobransko postojanko v Grahovem umrl »v ognju groze«.

Znano je, da je občinski svet v Kamniku leta 2015 soglasno izglasoval preimenovanje kamniške knjižnice, prav tako tudi občinski svetniki v Komendi, ki je prav tako soustanoviteljica zavoda. Zapletlo pa se je potem, ko so zaradi tega glasno protestirali veljaki zveze borcev. Župan Šarec je kar dvakrat skušal razveljaviti odlok o preimenovanju, prvič ni dobil ustrezne podpore svojih občinskih svetnikov, drugič pa so mu to onemogočili občinski svetniki iz Komende, ki so vztrajali pri poimenovanju knjižnice po Francetu Balantiču. Tak odnos do pesnika Balantiča je grajal celo takratni predsednik države Danilo Türk, ki ga je Šarec vseskozi občudoval.

Tak odnos do pesnika Balantiča je grajal celo takratni predsednik države Danilo Türk, ki ga je Šarec vseskozi občudoval.

Podoben odnos je Šarec izkazal tudi ob otvoritvi kapelice žrtvam povojnim pobojem v Kamniški Bistrici junija 2015 in v nagovoru prizadel svojce nedolžnih žrtev, ko je zagovarjal revolucionarno samovoljo, ki je nasilno vzela življenja nedolžnim, ki jim nobena krivda ni bila dokazana:

»Na kraju, kjer smo danes, so svojo pot končali pripadniki vojska, ki so se znašle na napačni strani zgodovine, misleč, da imajo pravo poslanstvo. Današnja slovesnost nima in ne sme imeti namena opravičevati njihovih medvojnih dejanj, jih rehabilitirati ali kakorkoli spreminjati njihovo vlogo v zgodovini. Kdor pričakuje to, so njegova pričakovanja napačna.«

loading...
Loading...