Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sramota slovenskega sodstva: posilstva mladoletnice obtoženi Palestinec še kar ni stopil pred sodnika

Deli na:
Sramota slovenskega sodstva: posilstva mladoletnice obtoženi Palestinec še kar ni stopil pred sodnika

Mustafa Alnajjar - Foto: Primož Lavre

Pred dvema mesecema smo pisali, da na okrožnem sodišču v Ljubljani ne najdejo Mustafe Alnajjarja, obtoženega za kaznivo dejanje posilstva, da bi mu vročili sodno pošto. Brez tega se ni moglo začeti sojenje Alnajjarju, ki je obtožen, da je septembra 2021 v Ljubljani posilil tedaj 17-letno mladoletnico.

O tem smo prvi poročali v Reporterju pred osmimi meseci. Toda tožilka Alenka Jesenko sodišču ni predlagala pripora za obtoženca, zaradi česar se dekleta, s katerimi smo govorili, ne počutijo varne. Zdaj naj bi se obtoženi ukvarjal s prevozi s taksijem.

Na naše sedanje poizvedovanje na okrožnem sodišču v Ljubljani, ali so mu končno, skoraj pol leta od pravnomočnosti obtožnice (od decembra lani), lahko vročili sodno pošto, so nam to potrdili. Pravijo, da je bil sklep senata, ki je zavrnil ugovor zoper obtožnico, vročen obdolžencu. Zadevo vodi sodnica Polonca Valentinčič.

Toda na sodišču pod vodstvom Marjana Pogačnika kljub temu sodnica še ni razpisala predobravnavnega naroka. Na vprašanje, zakaj narok še ni bil razpisan, ni bilo odgovora. Od dneva, ko je mladoletnica na policijo prijavila posilstvo, je minilo že več kot leto dni in osem mesecev, pa zadeva ni prišla še niti do razpisa predobravnavnega naroka na sodišču!?

In potem recimo policija poziva posiljene ženske, naj vsekakor ta kazniva dejanja prijavijo. Ko to storijo, pa jih čakajo ne meseci, pač pa leta strahu, negotovosti, dodatnih pretresov, izredno dolgotrajnih sodnih postopkov …

Z Alnajjarjem ima težave tudi lastnik stanovanja na Viču v Ljubljani, ki ga je imel Palestinec s statusom azilanta v najemu. Lastnika je namreč prosil, če lahko tam prijavi stalno prebivališče, da bi lahko registriral svoj s. p. (raznašal je hrano za podjetje Wolt). Pred časom se je sicer od tam preselil in obljubil, da bo stalno prebivališče odjavil, toda tega ni storil. Lastniku uradniki zdaj razlagajo, da sam, čeprav je lastnik, tega ne more storiti.