bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Je trk realnosti razblinil ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Sramota slovenskega sodstva: posilstva mladoletnice obtoženi Palestinec še kar ni stopil pred sodnika

Deli na:
Sramota slovenskega sodstva: posilstva mladoletnice obtoženi Palestinec še kar ni stopil pred sodnika

Mustafa Alnajjar - Foto: Primož Lavre

Pred dvema mesecema smo pisali, da na okrožnem sodišču v Ljubljani ne najdejo Mustafe Alnajjarja, obtoženega za kaznivo dejanje posilstva, da bi mu vročili sodno pošto. Brez tega se ni moglo začeti sojenje Alnajjarju, ki je obtožen, da je septembra 2021 v Ljubljani posilil tedaj 17-letno mladoletnico.

O tem smo prvi poročali v Reporterju pred osmimi meseci. Toda tožilka Alenka Jesenko sodišču ni predlagala pripora za obtoženca, zaradi česar se dekleta, s katerimi smo govorili, ne počutijo varne. Zdaj naj bi se obtoženi ukvarjal s prevozi s taksijem.

Na naše sedanje poizvedovanje na okrožnem sodišču v Ljubljani, ali so mu končno, skoraj pol leta od pravnomočnosti obtožnice (od decembra lani), lahko vročili sodno pošto, so nam to potrdili. Pravijo, da je bil sklep senata, ki je zavrnil ugovor zoper obtožnico, vročen obdolžencu. Zadevo vodi sodnica Polonca Valentinčič.

Toda na sodišču pod vodstvom Marjana Pogačnika kljub temu sodnica še ni razpisala predobravnavnega naroka. Na vprašanje, zakaj narok še ni bil razpisan, ni bilo odgovora. Od dneva, ko je mladoletnica na policijo prijavila posilstvo, je minilo že več kot leto dni in osem mesecev, pa zadeva ni prišla še niti do razpisa predobravnavnega naroka na sodišču!?

In potem recimo policija poziva posiljene ženske, naj vsekakor ta kazniva dejanja prijavijo. Ko to storijo, pa jih čakajo ne meseci, pač pa leta strahu, negotovosti, dodatnih pretresov, izredno dolgotrajnih sodnih postopkov …

Z Alnajjarjem ima težave tudi lastnik stanovanja na Viču v Ljubljani, ki ga je imel Palestinec s statusom azilanta v najemu. Lastnika je namreč prosil, če lahko tam prijavi stalno prebivališče, da bi lahko registriral svoj s. p. (raznašal je hrano za podjetje Wolt). Pred časom se je sicer od tam preselil in obljubil, da bo stalno prebivališče odjavil, toda tega ni storil. Lastniku uradniki zdaj razlagajo, da sam, čeprav je lastnik, tega ne more storiti.