bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Govori se, da se ne bo vrnila v javnost do leta 2025 Odkrito.si

Kate Middleton - tehtala naj bi le 39 kg …

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Sprenevedanje o izbrisanih

Deli na:

Liberalna akademija se z odzivom na zahtevo opozicije za parlamentarno preiskavo "perverzno spreneveda glede odgovornosti za nerešeno vprašanje t.i. 'izbrisanih' in krivdo znova vali na opozicijo," so danes zapisali v SDS. Kot zavajajočo so označili trditev, da skuša SDS kovati politični dobiček iz vprašanja izbrisanih.

Liberalna akademija se z odzivom na zahtevo opozicije za parlamentarno preiskavo "perverzno spreneveda glede odgovornosti za nerešeno vprašanje t.i. 'izbrisanih' in krivdo znova vali na opozicijo," so danes zapisali v SDS. Kot zavajajočo so označili trditev, da skuša SDS kovati politični dobiček iz vprašanja izbrisanih.

V največji opozicijski stranki opozarjajo, da so ravno stranke sedanje vladne koalicije nasprotovale rešitvi tega vprašanja v skladu z ustavnim zakonom, kot je takrat predlagala vlada Janeza Janše.

Dodajajo, da "ne smemo pozabiti, da je bila ravno LDS najmočnejša parlamentarna stranka, ki je kar 12 let vodila slovensko državo in v tem času ni želela razrešiti tega vprašanja. Še več, danes trdi, da so uradniki leta 1992 delali nezakonito, kar ni res in gre za popolno sprenevedanje glede takrat veljavne zakonodaje".

V SDS poudarjajo, da "smo v Sloveniji vzorno uredili zakonodajo na področju državljanstva in tujcev. Osebe, ki si zadev niso pravočasno, kljub večkratnim pozivom oblasti, uredile, so bile prenesene v drug register, ker pač niso bili državljani in tudi statusa tujca si niso uredili."

Kot zavajajočo v SDS označujejo trditev Liberalne akademije, da skuša SDS kovati politični dobiček iz vprašanja izbrisanih. Menijo, da poskuša Liberalna akademija s temi trditvami "prikriti dejstvo, da bi se kdor koli vprašal, kako to, da imamo nenadoma skoraj 7000 t.i. 'izbrisanih' več, kot je bilo znano že od leta 2003 dalje".

Po njihovo je namreč popolnoma legitimno in zakonito, da se kdor koli, še posebej SDS kot največja opozicijska stranka, vpraša, kako se je pojavilo novo število t.i. "izbrisanih". Kot so zapisali, sta dva možna scenarija, ali je zavajal javnost takratni notranji minister SD Rado Bohinc ali jo sedanja ministrica LDS Katarina Kresal.

"Stranki obeh visokih funkcionarjev danes vodita vlado, isto vlado, ki je kot opozicija nasprotovala rešitvi vprašanja t.i. 'izbrisanih' z ustavnim zakonom, torej rešitvi, ki jo podpirajo številni ugledni pravniki," so še zapisali v SDS.

Liberalna akademija je napoved opozicije (SDS, SNS in SLS), ki zahteva uvedbo parlamentarne preiskave v primeru izbrisanih, v torek v izjavi za javnost označila kot "hudo norčevanje iz demokracije, pravnih norm in zdrave pameti obenem". Kot so zapisali, je takšna poteza opozicijskih strank perverzna v pravem pomenu besede.