laborghini-huracan-1 Svet24.si

Foto: Uničil prestižnega lamborghinija, ker se ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

sodna stavba, Litijska, stavba, uničena, afera, ministrstvo za pravosodje, Ljubljana Necenzurirano

Hišne preiskave v zadevi preplačana sodna stavba

tatjana bobnar bostjan lindav bobo2 Reporter.si

Policija se dela neumno in se v odgovorih ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

doncic Ekipa24.si

Kako hudo je? Trener Dallasa razkril, da je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sova: na zaslišanju Bobnarjeve in Lindava je bil razkrit tajen podatek

Deli na:
Sova: na zaslišanju Bobnarjeve in Lindava je bil razkrit tajen podatek

Tatjana Bobnar na zaslišanju v DZ - Foto: DZ/Matija Sušnik

Miha Lamut, predsednik komisije DZ, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije, je povabil Sovo, da vpogleda v pričanje Tatjane Bobnar in Boštjana Lindava na zaprtem delu seje. Sova je ugotovila, da je bil eden od omenjenih podatkov, ki je bil razkrit, tajen, je poročala Televizija Slovenija.

Kot so navedli, je predsednik preiskovalne komisije Miha Lamut predstavnike Slovensko obveščevalno-varnostne agencije (Sova) povabil, da prisluhnejo zvočnemu zapisu in pregledajo zapisnik zaprtega dela seje komisije z namenom, da ugotovijo, ali so podatki, o katerih sta priči govorili, tajni.

V sredo so prejeli odgovor Sove, iz katerega izhaja, da je "podatek naveden v zvočnem zapisu in prepisu zvočnega zapisa zaprtega dela 2. nujne seje preiskovalne komisije, podatek, ki ga agencija v skladu z zakonom o tajnih podatkih opredeljuje kot tajni podatek, in sicer stopnje tajnosti 'tajno'," navedbe komisije povzema televizija.

Po nekaterih informacijah N1 bi sicer lahko šlo za podatek o enem od načrtovanih datumov preiskave pri domnevnih ruskih vohunih, ki so ga pozneje prestavili. Gre za 28. november 2022.

Ne Bobnar ne Lindav sicer pred pričanjem nista dobila odveze molčečnosti. A tako Bobnar kot Lindav sta prek odvetnikov očitke o razkrivanju tajnih podatkov zanikala. Med drugim ocenjujeta, da odveze molčečnosti nista potrebovala, saj da do izdaje tajnih podatkov lahko pride le takrat, kadar so ti razkriti nepoklicanim osebam, kar pa poslanci, ki so člani preiskovalne komisije, niso, so še navedli na televiziji.