sanja ajanović hovnik Svet24.si

Janša prvi potegnil potezo glede ministrice ...

dorothy-hoffner-med-skokom-s-padalom Svet24.si

Foto: Pri 104 letih skočila s padalom

Danijel Bešič Loredan Necenzurirano

Kako so pod Bešičem Loredanom delili koncesije ...

mojca megusar tw Reporter.si

Vse pod kontrolo: kako je Janševa osebna tajnica ...

kek Ekipa24.si

Pred Slovenijo tekma leta, Kek pa razkril svoj ...

nejc-krevs Odkrito.si

Nejc Krevs: BLIŠČ IN BEDA

doncic Ekipa24.si

"Dajte mi denar!" Dončić s to mojstrovino ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sončni kralj Golob vas gleda: brutalne oblastniške manire nove vlade

Deli na:
Sončni kralj Golob vas gleda: brutalne oblastniške manire nove vlade

Golobov avtokratski režim v Sloveniji ni novost, prav vse prejšnje vlade so imele bolj ali manj brutalne oblastniške manire. - Foto: DZ/Matija Sušnik

Cilj opravičuje sredstva je rek renesančnega misleca Niccola Machiavellija in stavek, ki je najznačilnejši za politična kadrovanja.

Nekdanji minister za finance dr. Janez Šušteršič je pred tremi tedni v intervjuju za Reporter izpostavil problem kadrovanj, s katerimi politika posega v gospodarstvo in na glavne uradniške položaje.

Pri brskanju po bančnih računih sta že leta 2021 v navezi delovala slovenski in srbski urad za preprečevanje pranja denarja. Zbirala sta podatke o Draganu Đilasu iz srbske opozicije ter o poslih družbe GEN-I, ki jo je vodil zdajšnji premier Robert Golob.

Na začetku oblasti je Golob zahteval imensko preglednico vseh novo zaposlenih od 1. januarja 2020 do 1. junija 2022 - to je obdobje Janševe vlade. Skratka, šikaniranje je vidno z Lune.

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik pa v zvezi z (nezakonito?) obdelavo osebnih podatkov “izbrisanih” vodi inšpekcijski nadzor proti ministru za zdravje Danijelu Bešič Loredanu.

Oblast lahko naše podatke uporablja ali zlorablja. Vedite, da je med enim in drugim le kanček razlike - abusus non est usus, sed corruptela.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24