markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Sodniška blokada pregona Iztoka Podbregarja

Deli na:

Okrožno sodišče v Ljubljani pod vodstvom Antona Panjana blokira sodni postopek zoper Iztoka Podbregarja, obdolženega zlorabe položaja.

Pretekli teden smo pisali o kazenskem postopku zoper Iztoka Podbregarja, nekdanjega direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne komisije, obdolženem, da je tedaj zlorabil položaj. Nedavno je Podbregar nasledil razvpito Katarino Kresal na čelu politične bankrotiranke LDS, toda sodni postopek zoper njega se vleče že leta, pa ni bilo še niti glavne obravnave.

Razlog za kazenski postopek je bil nezakoniti črni fond v Sovi, katerega obstoj je ugotovila komisija Janševe vlade v letih 2007 in 2008, ko je preverjala delo Sove. Poleg več drugih kršitev so odkrili tudi črni fond, iz katerega je Sova pod Podbregarjem med drugim izplačala 900 evrov za nakup letalske vozovnice za indijskega zdravilca bivšega premierja in predsednika Janeza Drnovška in 2.300 evrov za nakup dragocene ročne ure, s katero so nagradili dolgoletnega uslužbenca Sove.

Pri povpraševanju o poteku kazenskega postopka zoper Podbregarja smo odkrili nedelo (ali celo namerno zavlačevanje postopkov) ljubljanskega okrožnega sodišča, prikrivanje javnih informacij, zavajanje ljubljanskega okrožnega tožilstva.

Kronologija je skoraj neverjetna: vrhovno tožilstvo je zoper Podbregarja avgusta 2007 na ljubljansko okrožno sodišče vložilo neposredno obtožnico zaradi zlorabe položaja. Sodišče je zaradi pomanjkanja dokazov ni sprejelo  in zato zahtevalo, naj tožilstvo vloži zahtevo za preiskavo. Od tu naprej se začne neverjetna zgodba.

VEČ V TISKANI IZDAJI