severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Sodnica odredila pripor za oba osumljenca ropa SKB banke

Deli na:

Preiskovalna sodnica je tudi za drugega osumljenca ropa banke SKB leta 2005 odredila pripor, je poročal spletni portal MMC RTV Slovenija. Odvetnika obeh osumljenih sta po poročanju portala povedala, da se bosta na odločitev o priporu pritožila. Zaslišanje osumljenih je trajalo več ur, zaključilo pa se je nekaj pred 20. uro.

Osumljenca so na sodišče pripeljali okoli 11. ure. Odvetnik osumljenega Dejana Vidmarja Dejan Markovič je povedal, da njegova stranka tega dejanja ni zagrešila. Ime drugega osumljenca še ni znano, znano je le, da ga zastopa odvetnik Gorazd Fišer.

Osumljena je policija pridržala v petek dopoldne in s kriminalistično preiskavo nadaljevala, saj sumi, da je v celotno zgodbo vpletenih še več ljudi. Več o primeru naj bi policija sporočila na ponedeljkovi novinarski konferenci.

Rop banke SKB se je zgodil v noči na 1. november 2005, roparji pa so vlomili v 420 sefov. Policisti so takrat ugotovili, da so banko oropali najmanj trije ljudje. Roparji so v banko, oboroženi z dolgocevnim avtomatskim orožjem, prišli 31. oktobra okoli 23. ure zvečer, onesposobili varnostnika in v sefe vlamljali s pomočjo različnih orodij do šeste ure zjutraj, nato pa pobegnili z dvema voziloma.