1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodnica Marija Tupy blokirala zadevo Podbregar

Deli na:
Sodnica Marija Tupy blokirala zadevo Podbregar

Foto: Bobo

Minister za pravosodje Senko Pličanič je zahteval pregled ravnanja pri kazenskem postopku zoper Iztoka Podbregarja, pri čemer smo razkrili sodno blokado.

Konec maja smo pisali o sodniški blokadi v kazenskem postopku zoper Iztoka Podbregarja, nekdanjega direktorja Slovenske varnostno-obveščevalne agencije, obdolženega, da je na tem položaju zlorabil uradne pristojnosti. Podbregar je sicer pred nekaj meseci nasledil Katarino Kresal na čelu LDS, toda pred tremi tedni je strahopetno odstopil s tega položaja.

Podbregarja tožilstvo preganja, ker je med vodenjem Sove na agenciji obstajal nezakoniti črni fond z nezakonitimi izplačili. Med drugim za nakup letalske vozovnice za nekdanjega predsednika Janeza Drnovška in dragocene ure, s katero so nagradili enega od uslužbencev Sove.

Vrhovno državno tožilstvo je oktobra 2007 na okrožno sodišče v Ljubljani vložilo zahtevo za sodno preiskavo, sklep o preiskavi je sodišče izdalo šele julija 2008, pravnomočen je postal septembra tega leta. Toda: vse do danes, torej niti tri leta in pol potem, preiskava še ni končana. Tožilstvo je sicer v tej zadevi vložilo še tri zadeve za preiskavo, vse zaradi suma zlorabe položaja.



Pri vseh postopkih prihaja na okrožnem sodišču v Ljubljani pod vodstvom Antona Panjana do neverjetnih in povsem nesprejemljivih zakasnitev, žal kaže, da celo namernih (podobno kot pri postopku zoper Zorana Jankovića zaradi suma zlorabe položaja v Mercatorju, kjer sta zadevo  blokirala tožilstvo in policija).

V TISKANI IZDAJI VEČ O NORČEVANJU IZ JAVNOSTI, KI SI GA PRIVOŠČI VODJA OKROŽNEGA SODIŠČA; O SODNICI, ZARADI KATERE SE JE POSTOPEK ZOPER PODBREGARJA ZAVLEKEL PREKO VSEH NORM; O ODZIVU MINISTRSTVA NA ZAVLAČEVANJE POSTOPKA.