Revija Reporter
Slovenija

Sodišče naložilo Korsiki, da "prijatelju" Bavčarju vrne 400.000 evrov

Reporter

4. feb. 2017 6:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Sodišče je na prvi stopnji (še nepravnomočno) odločilo, da mora Bojan Korsika Igorju Bavčarju vrniti 400.000 evrov z obrestmi, piše Večer.

Korsika, nekdanji nadzornik Istrabenza, si je leta 2008 od tedanjega predsednika uprave Istrabenza Bavčarja sposodil 400 tisočakov, ki naj bi jih potreboval za izdajanje novega časopisa ali spletnega portala. Z novim medijem ni bilo nič in Korsika je vztrajal, da je posojilo že vrnil.

Ni res, pravi Bavčar, ki mu je zdaj prav dalo tudi sodišče. S Korsiko sta bila prijatelja več kot trideset let, je dejal Bavčar, zato mu je denar posodil "kot prijatelj prijatelju", brez dogovora o načinu in datumu vračila. Korsika je že konec lanskega leta na sodišču trdil, da je denar že vrnil "neugotovljenega dne, na neugotovljenem kraju in na neugotovljen način". To možnost dopušča slovenska zakonodaja, se je branil Korsika, ki pa sodnice ni prepričal, piše Večer.

Šlo naj bi sicer za denar iz razvpitega posla z delnicami Istrabenza, zaradi katerega je bil Bavčar nedavno obsojen na petletno zaporno kazen. Korsika glede posojila trdi, da je Bavčarju denar vrnil v gotovini, ne pove pa, kdaj in kje. 400.000 evrov, ki jih je najprej vezal pri Factor banki in kasneje nakazal v Avstrijo, pa je mojih, vztraja Korsika.