profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodišče: Bojan Šrot s klofuto ni raztrgal bobniča črkoslikarju Perčiču

Deli na:
Sodišče: Bojan Šrot s klofuto ni raztrgal bobniča črkoslikarju Perčiču

Foto: Arhiv Reporterja

Celjsko okrajno sodišče je v četrtek na ponovljenem sojenju celjskega župana Bojana Šrota oprostilo obtožb, da je črkoslikarju Ladislavu Perčiču leta 2007 s klofuto raztrgal bobnič. Šrot je bil na prvem sojenju spoznan za krivega in si je takrat prislužil sodni opomin, je danes poročal časnik Delo.

Tožilstvo je v novem sojenju za Šrota, ki se je pritožil na opomin, zahtevalo pogojno zaporno kazen treh mesecev z enoletno preizkusno dobo. Šrota na četrtkovi obravnavi zaradi bolezni ni bilo, zastopal pa ga je odvetnik Stojan Zdolšek. Skupaj s tožilko Ksenjo Cizelj sta ugotovila, da so si dognanja sodnomedicinskega izvedenca Tomaža Jančigaja nasprotujoča.

Dejstvo, da je izvedenec Perčičevo raztrganino bobniča najprej z gotovostjo, nato pa z verjetnostjo pripisal Šrotovi klofuti, je bilo dovolj za dvom o Šrotovi odgovornosti. Na podlagi tega je sodnica Saša Kovačič župana oprostila, tožilkin predlog o dodatnem izvedencu za otorinolaringologijo pa zavrnila.
 
Sodnica je pojasnila, da ni dvoma, da je bil med Šrotom in Perčičem fizični stik, Perčičeva izpoved pa zanjo ni bila tako verodostojna, da bi ji lahko verjeli. Kaj se je torej dogajalo pri blagajni v Mercatorjevi trgovini na Polulah v Celju oz. kdo je koga brcnil, klofnil, boksnil ali odrinil, ni bilo možno ugotoviti. Jasmina Trimovska, ki je takrat delala na blagajni, je ob izbruhu spora med Šrotom in Perčičem planila v silovit jok in je tako zamudila vse, s čimer bi lahko pomagala sodišču.
 
Sodnica pa je tudi opozorila, da je Perčič potreboval kar poltretji teden, da je šel zdravniku zaradi težav z bobničem. Dvom, da bi raztrganina utegnila biti posledica bolezenskega stanja, in ne zaušnice, zato ostaja, še poroča Delo.