benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodbe dežujejo na zaprtega Kunstlja: Gorenaku mora plačati 9000, Kalohu pa 7000 evrov

Deli na:
Sodbe dežujejo na zaprtega Kunstlja: Gorenaku mora plačati 9000, Kalohu pa 7000 evrov

Foto: Primož Lavre

Bloger Mitja Kunstelj bo moral zaradi žaljivih zapisov poslancu SDS Vinku Gorenaku izplačati devet tisoč evrov odškodnine, publicistu Dejanu Kalohu pa sedem tisočakov.

Na blogerja in nekdanjega specialca Mitjo Kunstlja, ki trenutno v novogoriškem zaporu prestaja šestmesečno zaporno kazen zaradi kaznivih dejanj razžalitve in obrekovanja, ki ju je storil zoper kolumnista tednika Reporter Vinka Vasleta in strokovnjakinjo za odnose z javnostjo Špelo Predan, sodbe kar dežujejo. Tako ga je pred desetimi dnevi sodnica Dejana Fekonja z okrožnega sodišča v Ljubljani obsodila na denarno kazen v znesku tisoč evrov zaradi kaznivega dejanja razžalitve poslanca SDS Vinka Gorenaka. Seveda zaradi Kunstljevih žaljivih in primitivnih zapisov na blogu. Če se denarna kazen ne bo dala prisilno izterjati, jo bo sodišče izvršilo tako, da bo za vsakih 42 evrov določilo en dan zapora. Tako se Kunstlju obeta kakšnih 23 dni zapora.

To pa še zdaleč ni vse, zaradi Kunstljevih žalitev in laži sta Vinko Gorenak in publicist Dejan Kaloh vložila odškodninsko tožbo in jo junija letos na prvi stopnji tudi dobila. Okrajni sodnik na Jesenicah Hubert Rot mu je zaradi množice sprevrženih žaljivih zapisov, s katerimi je segel v osebnostne pravice, odredil, da mora Gorenaku izplačati devet tisoč evrov odškodnine (z obrestmi od marca 2014), Kalohu pa sedem tisoč evrov (z obrestmi od marca 2014). Poleg tega jima mora na svoji spletni strani izreči tudi javno opravičilo, sicer mu grozi dodatna denarna kazen za vsak dan zamude glede opravičila. Seveda mora vse žaljive spletne zapise izbrisati.