pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodba proti Janši ne bi vzdržala niti v Butalah

Deli na:
Sodba proti Janši ne bi vzdržala niti v Butalah

„Koalicija se ukvarja le z odvzemom mandata Janezu Janši,“ je danes pred vrhovnim sodiščem poudarilm poslanec Anže Logar.

„Preudarnost, poštenje, pogum in pravičnost so štiri temeljne vrline vsake demokratične družbe,“ pravijo v Odboru 2014, potem ko danes mineva že 93. dan, odkar ima Slovenija političnega zapornika, kar ni dopustno za sodobne demokratične in pravne države, za kakršno naj bi veljala Slovenija.

„Za pravno državo je eksistenčnega pomena jasna delitev med zakonodajno, izvršilno in sodno vejo oblasti, pri čemer je nujno potrebno zavedanje, da je v vsaki državi zahodnocivilizacijskega kroga normalno in dopustno kritiziranje prav vseh vej oblasti. Tisti, ki trdijo, da je kritika pravosodne veje oblasti nedopustna, sodelujejo pri razgradnji demokratičnega sistema in oddaljujejo Slovenijo iz kluba zahodnoevropskih demokratičnih in pravnih držav. Vsakodnevni dogodki tako kažejo, da Slovenija ne premore normalne zahodnoevropske demokratične politične kulture, kakor tudi ne premore pravne države in poštenega sodstva,“ poudarjajo v odboru in dodajajo:

„Pravniki so dandanes vse bolj ali manj enotni, da iskanje temeljne človekove pravice - pravice do nepristranskega in poštenega sojenja Janezu Janši traja že nerazumno dolgo in da v ozadju ni ne pravo in ne sodstvo, ampak politika. Vendar ne smemo pozabiti na to, kar je dejal že Nelson Mandela in to je, da zgodovine ne delajo strelne krogle in generali, ampak množice.“

Danes so zbrane nagovorili Anže Logar, Petra Janša in Bojana Kos.

Anže Logar je dejal, da je Slovenija edina evropska država, ki nima parlamentarnega nadzora nad obveščevalnimi in varnostnimi službami. Cerarjeva kolicija se ukvarja samo z odvzemom mandata Janezu Janši. „V državnem zboru so vse nasprornike vlade označili s pobalini. Rajše sem pobalin kot v tej vladni koaliciji,“ je povedal Anže Logar.

Bojana Kos je poudarila, da se borijo za pravno državo. „Tisti, ki bi odvzeli mandat Janši, bodo v prihodnosti morali odgovarjati za svoje nezakonito delovanje. Sodba proti Janši ne bi vzdržala niti v Butalah,“ je menila Kosova. Po njeno v Sloveniji niso vsi enakopravni pred zakonom, čeprav nam to ustava zagotavlja.

Petra Janša pa je dejala, da sodišče ubija Janeza Janšo, zato ona pravi: "Naj živi Janez Janša."