pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sociolog Urban Vehovar bi odpravil demokracijo

Deli na:
Sociolog Urban Vehovar bi odpravil demokracijo

Sociolog in profesor na pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem Urban Vehovar, sicer pa nekdanji član Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), bi kar odpravil demokracijo, saj da je v Sloveniji lažna, zato je treba odstraniti vodstva največjih političnih strank. Na družbenih omrežjih so bili nad njegovo izjavo zgroženi.

V včerajšnjih Odmevih na nacionalni televiziji je ob odstopu senata KPK dejal: „Gotovo bi bilo treba odstraniti vodstva vseh večjih političnih strank, se pravi, da se morajo umakniti iz javnega življenja na eni strani, na drugi strani pa je absolutno treba odstraniti politiko iz možnosti vplivanja na poslovanje podjetij, se pravi, obračun s politično poslovno mafijo.“ Na pripombo voditeljice Rosvite Persek, da bi bilo to malodane zanikanje demokracije, je dejal: „Imamo lažno demokracijo.“

Na družbenih omrežjih so njegove izjave o zanikanju demokracije izvale precej ogorčenja, saj je Vehovar ljudem odrekel pravico do političnega združevanja, ki med drugim tudi pomeni, da člani političnih strank sami izbirajo svoje vodstvo. „Škandalozno! Tipično boljševistično,“ smo lahko prebrali v odzivih ter da Vehovar spet ne navaja konkretna imena in posplošuje. Po mnenju nekaterih tviterašev so taka mnenja zelo nevarna za parlamentarno demokracijo, saj odreka ljudem, da prosto izbirajo svoje voditelje. To pa pomeni vračanje v diktaturo, kateri smo v Sloveniji pred dvajsetimi leti rekli: „Ne“.

„Honorarni sodelavec KPK Urban Vehovar v Odmevih joka, ker je KPK odstopila. Seveda, ker ne bo več služil z "strokovnimi mnenji" za njo!!!“ je bilo zapisano na Twitterju, kar so nekateri označili za politično paranojo.

Strokovnjak za komuniciranje in pisatelj Božidar Novak je zapisal: „Pozivam javnega tožilca, da prične postopek proti dr. Vehovarju. V Odmevih: da je treba umakniti vse voditelje strank. Hitler je to naredil.“ Drugi so izjavo Vehovarja razumeli, kot da je treba odstraniti predsednika SD Igorja Lukšiča. Pavel Gantar, predsednik Zares pa je tvitnil: „Ukinit stranke! Ena partija bo dovolj, pa se korupcija ne bo videla!“

Video posnetek Odmevov na sledeči povezavi:

http://www.rtvslo.si/slovenija/vodstvo-kpk-ja-protestno-odstopilo-crni-p...