Revija Reporter
Slovenija

So mariborski kriminalisti tajno vstopali v Kanglerjevo stanovanje?

Boris Cipot

7. apr. 2017 7:30 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

To vprašanje so v sporočilu za javnost, ki so ga včeraj poslali na različne uradne naslove, zapisali v Odboru 2015 za človekove pravice.

Ko so pregledovali dokumente, povezane s sodnim postopkom, ki zoper Franca Kanglerja poteka na Okrožnem sodišču v Ljubljani, po sodnici Boženi Novak, so naleteli na dokument mariborskega kriminalista Zlatka Krajnca.

Ta je dne 14. 9. 2016, ob 13.28. uri obvestil državno tožilko Barbaro Lipošek, da Franc Kangler prodaja svoje stanovanje v Mariboru. Kriminalist Kranjc je v sporočilu tožilki Boženi Novak zapisal, da objekt ni bil fotografiran, da pa po pregledu fotografij, priloženih v oglasu o prodaji, z gotovostjo trdi, da gre za stanovanje, ki naj bi bilo v lasti družine Kangler.

»V Odboru 2015 javno sprašujemo policijo Republike Slovenije, glede na dokument kriminalista Zlatka Krajnca ali je policija z odredbo ali brez odredbe tajno vstopala v stanovanje, ki je last Franca Kanglerja, da lahko kriminalist v uradnem dokumentu policije z gotovostjo trdi, da gre za stanovanje oziroma last družine Kangler!

V Odboru 2015 pozivamo ministrico za notranje zadeve Vesno Győrkős Žnidar, da sproži uradno preiskavo in da ugotovi pravno podlago za takšno trditev kriminalista Zlatka Krajnca.

Prav tako smo v Odboru 2015 presenečeni nad korespondenco sodnice Novak in državne tožilke Lipovšek, saj glede na to, da gre za pravdni postopek, druga stranka o tem sploh ni bila obveščena. V Odboru smo presenečeni nad potekom pravde, saj smo ugotovili hujše kršitve določb pravdnega postopka v omenjeni zadevi, o čemer bomo poročali v kratkem,« je še hapisano v sporoičilu za javnost Odbora 2015, pod katerega se je podpisal njegov predsednik Željko Vogrin.