Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sneženje bo ponehalo, a zimska oblačila so še naprej priporočena

Deli na:
Sneženje bo ponehalo, a zimska oblačila so še naprej priporočena

Foto: Bobo

Potem ko je spomladanski sneg v sredo pobelil dobršen del Slovenije, lahko na Notranjskem in Gorenjskem danes zjutraj pričakujejo še eno dodatno pošiljko. Moker sneg še vedno lahko lomi veje, v gorah pa je velika nevarnost snežnih plazov. Čez dan bodo občasno le še rahle padavine, meja sneženja pa se bo dvigala, napovedujejo na agenciji za okolje.

V sredo do večera je ponekod po Sloveniji zapadlo tudi več kot 15 centimetrov snega, največ so ga namerili na Gorenjskem in Koroškem. Vreme bo sicer v prihodnjih dneh ostalo hladno za ta letni čas, vendar pa bo po nižinah sneg verjetno že kmalu pobralo.

Na agenciji za okolje za danes napovedujejo hladno jutro, ponekod lahko nastane tudi slana, najvišje dnevne temperature pa bodo med pet in 11 stopinj Celzija. Nestalno vreme z manjšimi padavinami pričakujejo tudi v petek in soboto, v nedeljo pa naj bi deževalo po vsej državi. Temperature se bodo po zimski sredi vrnile krepko nad ledišče.

Zaradi velike količine novega snega se predvsem na območju Julijskih Alp povečuje nevarnost snežnih plazov, ki bo jutri velika oz. četrte stopnje.

Sneženje je sicer v sredo zajelo večino države. Sneg se je oprijemal cestišč, ponekod pa je nastajala poledica, zaradi česar se je zgodilo več prometnih nesreč. Težak sneg in veter sta v mnogih krajih po državi podirala drevje in lomila veje, kar je oviralo promet in zaposlovalo gasilce. Na Koroškem in Štajerskem je prihajalo tudi do izpadov električne energije.