Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sneg, sneg, sneg! Do jutra ga bo ponekod zapadlo do 20 centimetrov

Deli na:
Sneg, sneg, sneg! Do jutra ga bo ponekod zapadlo do 20 centimetrov

Največ težav je bilo na cestah. - Foto: STA

Po napovedih vremenoslovcev naj bi danes zasnežilo dobršen del države. Sneženje, ki se je začelo v nekoliko višjih legah Gorenjske, naj bi do 4. ure zjutraj zajelo še Koroško in del Štajerske, do 7. ure pa bo verjetno snežilo tudi drugod z izjemo Primorske in Bele Krajine. Težave lahko v času jutranje prometne konice nastanejo zlasti v prometu.

Na Prometno-informacijskem centru RS za državne ceste in Darsu voznikom svetujejo, da se na pot odpravijo prej kot običajno, saj se v takšnih razmerah promet dodatno upočasni. Na pot naj nikakor ne gredo z vozilom brez zimske opreme. Vozijo naj previdno, vožnjo pa naj prilagodijo razmeram na vozišču in tudi svojim voznim sposobnostim.

Na Darsu opozarjajo, da najmočnejše snežne padavine pričakujejo ravno v prometno zelo neugodnem času, in sicer v obremenjeni jutranji prometni konici, med približno 5.30 in 8. uro zjutraj, ko lahko na primer na območju primorske avtoceste zapade v povprečju od deset do 15 centimetrov snega. Ob tem napovedujejo, da bodo delovali z okrepljenimi ekipami.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo na Gorenjskem in Koroškem do jutra že lahko zapadlo od pet do 20 centimetrov snega. V osrednji Sloveniji bo med 6. in 12. uro zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, na vzhodu pa nekaj manj.

Največ snega pričakujejo v višjih legah Gorenjske in Notranjske, do okoli 25 centimetrov, v Prekmurju pa le do okoli pet centimetrov. Ob sneženju se bo hladilo, a temperatura se po nižinah v času sneženja večinoma ne bo spustila pod ničlo, zato bo sneg moker, kar ne govori v prid debelejši snežni odeji. Višje bo seveda zaradi nižje temperature drugače, so še zapisali na Arsu.