Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sneg je padel in na cestah je spet kaos: nesreče, zapore, zastoji

Deli na:
Sneg je padel in na cestah je spet kaos: nesreče, zapore, zastoji

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Sneženje je zajelo večji del države, kar poslabšuje razmere na cestah, saj se sneg že oprijema cestišča.

Zgodilo se je že nekaj prometnih nesreč. Ponekod razmere zaostrujeta še veter, ki gradi snežne zamete, in megla. Trenutno sneg povzroča težave voznikom na štajerski, gorenjski in pomurski avtocesti, ponekod na primorski in dolenjski avtocesti.

Do prometne nesreče je prišlo na glavni cesti Velenje - Slovenj Gradec, pri Paki pri Velenju, zato je močno oviran promet in nastajajo zastoji. Na štajerski avtocesti pa je zaradi prometne nesreče oviran promet med predorom Ločica in Vranskim.

Še vedno je zaprta cesta Starod v smeri Kozine, in sicer pri Podgradu, kjer je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene vožnje italijanskega voznika tovornega vozila, poročajo Primorske novice. Iz smeri Kozine proti Hrvaški pa je cesta ponovno odprta.

Zaprta je še vedno cesta Škofja Loka - Železniki v Dolenji vasi. Na podravski avtocesti pa je pred priključkom Hajdina proti Mariboru oviran promet.

Mejni prehod Jelšane je zaradi snega na hrvaški strani zaprt za ves promet proti Hrvaški.


Zaradi snega je promet prepovedan za priklopnike in polpriklopnike na cestah Spodnja Idrija-Godovič, Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič, Žaga-Kobarid-Bovec, Razdrto-Manče.

Obvezna uporaba snežnih verig je na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo in Jezersko na avstrijski strani.

Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da bodo vozniki za svojo pot v času sneženja porabili več časa. Predvsem naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme, vožnjo pa prilagodijo trenutnim razmeram na vozišču.

Že dopoldne je pobelilo večji del države, sneži tudi ponekod na Primorskem, med drugim v Novi Gorici. Od jutra je na Štajerskem zapadlo tudi do 15 centimetrov novega snega, na Gorenjskem in Posavju pa do 10 centimetrov.

Po napovedih agencije za okolje bo sneženje čez dan zajelo vse kraje, le ob morju bo večinoma deževalo. Na Primorskem bo začela pihati šibka burja, ki se bo popoldne krepila, ponekod pa bo veter gradil snežne zamete.

Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2 stopinji Celzija, na Primorskem okoli 4 stopinje Celzija. Od danes popoldne do torka zjutraj bo v večjem delu Slovenije zapadlo od 5 do 15 centimetrov svežega snega.