blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

Jure Kopušar – obrez!!! Svet24.si

Jure se boji blokade

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Slovenija

Sneg in led polnita urgenco: samo v UKC več kot 60 poškodovanih

Deli na:
Sneg in led polnita urgenco: samo v UKC več kot 60 poškodovanih

Glede na snežne razmere je potrebna previdnost tako v prometu kot pri hoji. V urgentnem kirurškem bloku ljubljanskega kliničnega centra so ob koncu tedna obravnavali 592 poškodovancev, od tega je bilo 60 smučarjev, 12 sankačev in 22 poškodovanih v prometnih nesrečah. Zaradi velikega števila poškodovanih, se čakanje na obravnavo podaljšuje.

Kot so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, je trenutno v urgentnem kirurškem bloku zaradi padcev in zdrsov na snegu ter prometnih nesreč že več kot 60 poškodovanih oseb. Zato se čakanje na obravnavo že podaljšuje. Gre v glavnem za lažje poškodbe gležnjev in sklepov, pri katerih ni vedno nujen obisk urgence.

Od 592 poškodovanih ob koncu tedna so na klinične oddelke kirurške klinike na zdravljenje sprejeli 81 bolnikov.

Iz splošne nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljubljana, ki deluje v prostorih urgence UKC Ljubljana pa so sporočili, da so v istem času v ambulanti pregledali 402 bolnika, opravili so 29 nujnih intervencij z reanimobilom na terenu, na terenu so oživljali šest bolnikov, opravili so 56 nujnih hišnih obiskov ter obravnavali 348 telefonskih klicev in posvetov. Glede na statistiko pa opažajo, da je največ dela ob nedeljah in praznikih, ko so vse enote zdravstvenega doma in ambulante koncesionarjev zaprte.

Na internistični prvi pomoči ljubljanske interne klinike so medtem pregledali 192 bolnikov, od tega so jih 88 sprejeli v bolnišnico, 104 pa po vseh opravljenih pregledih napotili v domačo oskrbo. Statistično imajo največje število pregledanih bolnikov ob ponedeljkih, torkih ter petkih.

V UKC Ljubljana so v zadnjem tednu obravnavali še 100 bolnikov z gripo in respiratornimi okužbami (teden prej 101), od teh je bilo več kot polovica bolnikov z gripo, so še sporočili.