Revija Reporter
Slovenija

Smrt motorista v Ljubljani: 19-letnika od tovornjaka odbilo na nasprotni vozni pas in pred avtomobil

STA

19. apr. 2018 10:06 Osveženo: 10:22 / 19. 4. 2018

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V sredo ob 18.40 se je na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 19-letni motorist, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče je prišlo, ko je 19-letni motorist vozil po Cesti Dolomitskega odreda, iz smeri Poti rdečega križa proti Vidičevi ulici. Ko je pripeljal do križišča pri hiši številka 28, kjer vozišče iz desnega nepreglednega ovinka poteka v ravnino, je dohitel tovorno vozilo, s katerim je bil pred križiščem ustavljen 53-letni voznik. Da bi preprečil trčenje v zadnji del tovornega vozila, je motorist pričel zavirati in se umikati v levo, vendar je kljub temu z zadnjo desno stranjo motornega kolesa trčil v zadnji levi vogal tovornega vozila. Po trčenju je motorista odbilo v levo in naprej v smeri vožnje in je pri tem s sprednjim delom motornega kolesa čelno trčil v osebni avtomobil, s katerim je takrat nasproti pravilno pripeljal 48-letni voznik. Motorist je bil v trčenju tako hudo telesno poškodovan, da je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 114 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 19 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 58 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 46-krat posredovali na javnih krajih in 12-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 12 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 20 vlomov, deset poškodovanj tuje stvari, pet groženj, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitev telesne poškodbe, dve ponarejanje denarja ter eno drzno tatvino in nasilje v družini.