908475_154-hitra_cesta_rebrnice Svet24.si

»Dvajset let sem prevoznik, a česa takega še ...

nevihta, obala, izola Svet24.si

Na jadranski obali bo zavladala močna burja, ...

rt konj smokvica vela rogoznica Necenzurirano

Našli smo lastnika jahte, ki jo je potopil pijani...

marjan podobnik-SASO RADEJ006 Reporter.si

Podobniku so grozili z likvidacijo: »Vredni ste ...

Jaka Bijol Ekipa24.si

Ooooo Jaka Bijol ... Morda bo tale napev grmel s ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

roglic Ekipa24.si

Roglič z zlomljenim vretencem, iz Nemčije pa ...

Slovenija

Smeh Zorana Jankovića

Deli na:

Zoran Janković se smeje pravni državi, saj je minilo že več kot tri leta, odkar je bila proti njemu vložena kazenska ovadba zaradi suma zlorabe položaja in oškodovanja Mercatorja. Policisti še vedno zbirajo informacije, čeprav je v revizijskem poročilo vse natančno pojasnjeno.

Zoran Janković se smeje pravni državi, saj je minilo že več kot tri leta, odkar je bila proti njemu vložena kazenska ovadba zaradi suma zlorabe položaja in oškodovanja Mercatorja. Policisti še vedno zbirajo informacije, čeprav je v revizijskem poročilo vse natančno pojasnjeno.

Ljubljanski župan Zoran Janković je še vedno nedotakljiv za policiste. Tri leta po vložitvi kazenske ovadbe zaradi suma zlorabe položaja na čelu Mercatorja je ljubljansko tožilstvo policijo znova prosilo za zbiranje podatkov o tej zadevi. Po drugi strani policisti precej bolj ažurno preiskujejo kazniva dejanja, ki jih za svoje tekmece prijavi župan Janković. Predstavnike podmladka, ki naj bi ga pred novim letom razžalili, je policija obiskala že po treh mesecih.

Predstavniki podmladkov SDS, SLS in NSI so decembra lani ljubljanskemu županu podarili igro monopoly in mu očitali, da je »balkanski kavboj«, ki ropa ljubljansko blagajno. Jernej Vrtovec iz NSI se je od izjav drugih dveh kolegov odmaknil in se županu opravičil, Boštjan Furlan iz SLS in Klement Perko iz SDS pa sta vztrajala pri izrečenih besedah.

Toda Janković, ki je v žaljivih besedah čutil nestrpnost zaradi svojega srbskega rodu, je Perka in Furlana kazensko ovadil zaradi suma žaljive obdolžitve in dejanja z namenom zaničevanja. Osmega aprila sta bila mladca zaslišana na policijski postaji v Ljubljani, župan Janković pa je ob tem izjavil, da je žalostno, da mlada predsednika slovenske desnice še danes ne razumeta, da je bilo njuno dejanje napačno.

Revizija poslov v Mercatorju
Kako napačno je bilo njegovo ravnanje na položaju predsednika uprave Mercatorja, ni Janković nikoli priznal, ampak se še vedno ima za enega od »cvetov« slovenskih gospodarstvenikov, ki jih je Janševa vlada po krivici pokosila. V resnici sta ga odstavila (tudi s soglasjem Janševe vlade) takratna prva človeka Pivovarne Laško in Istrabenza, Boško Šrot in Igor Bavčar, ko sta postala lastnika te trgovske verige.

Oba je pozneje Janković kazensko ovadil, in policija je lani opravila spektakularno akcijo »Čista delnica«, v kateri so obema začasno odvzeli prostost in opravili hiše preiskave. To se Jankoviću očitno nekaj časa še ne bo zgodilo, čeprav je bila proti njemu kazenska ovadba zaradi suma zlorabe položaja vložena že januarja 2007.

VEČ V TISKANI IZDAJI