osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Slovenija

Službe za "naše": Šarčeva koalicija hotela zaposliti še šest dodatnih državnih sekretarjev

Deli na:
Službe za "naše": Šarčeva koalicija hotela zaposliti še šest dodatnih državnih sekretarjev

Foto: DZ/Matija Sušnik - Seja Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo

Odbor DZ za notranje zadeve je imel danes na dnevnem redu poleg predloga rebalansa proračuna za letos tudi predloga sprememb zakonov o vladi in o državni upravi, ki bi skupaj omogočila zaposlitev šest dodatnih državnih sekretarjev. Vendar odbor ni podprl predlogov.

Predlog sprememb zakona o vladi je podprlo devet članov odbora, prav toliko pa jih je bilo tudi proti. Predlog sprememb zakona o državni upravi pa je podprlo devet članov, deset pa jih je bilo proti.

Predloga, ki ju je v obravnavo v DZ vložila skupina poslancev s prvopodpisanim Branetom Golubovićem iz LMŠ, sta predvidela, da bi bilo v državni upravi skupno lahko več državnih sekretarjev, tako na ministrstvu za zdravje dva več, na ministrstvu za izobraževanje in za gospodarski razvoj po eden več, po en državni sekretar pa bi bil tudi na uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu in v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.


V razpravi so bili v Levici proti povišanju števila državnih sekretarjev. Absurdno je, da to predlaga skupina poslancev, ne pa vlada, je dejala Nataša Sukič (Levica). Šest dodatnih državnih sekretarjev pa bo imelo po njenih besedah tudi dodatne finančne posledice.

Tudi po mnenju SDS ni nobenega pomembnega razloga za predlagane spremembe. Samo ustrezni pogoji bodo pripomogli k temu, da se bodo mladi kadri vračali iz tujine v domovino, ne pa birokratske okrepitve na uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, je dejal Zvonko Černač (SDS).

V SMC pa po drugi strani menijo, da si mora vsakokratna vlada postaviti organiziranost, v kateri bo lahko najbolje delovala. Veljavni sistem iz leta 2002, po katerem ima vsak minister lahko le enega državnega sekretarja, v praksi ne deluje in nikoli ni zaživel, je dejal Jani Möderndorfer.

Loading...