mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SLS: Tako kot Jankovićeva PS bo Cerarjeva SMC šla v zgodovino kot »muha enomandatnica«

Deli na:
SLS: Tako kot Jankovićeva PS bo Cerarjeva SMC šla v zgodovino kot »muha enomandatnica«

Foto: Bobo

Odstop Mira Cerarja z mesta predsednika vlade dokazuje, da globoka država preprečuje družbeni napredek, v odzivu na pravijo v Novi generaciji SLS.

Predsednik Nove generacije Slovenske ljudske stranke (SLS) Daniel Valentine ocenjuje, da je Cerarjev odstop splošni dokaz, da trenutni vladi primanjkuje samozavesti in vizije, ki jo potrebuje za uspešno delo. Od začetka mandata se vlada ni ustrezno odzvala oziroma odreagirala na pereče problematike, s katerimi se je Slovenija soočala, meni Valentine. Dodaja, da koalicijska vlada ni predstavila kompetentnih rešitev za problem, ki so imele vrsto geopolitičnih posledic, recimo migrantsko kriza leta 2015.

Podpredsednik Glavnega odbora Nove generacije SLS Alexander Crowther pa je izpostavil, da odstop dr. Mira Cerarja nakazuje na dve zadevi. Cerar se je po Crowtherjevem mnenju sicer iskreno želel boriti za spremembe, a sta mu ostali dve koalicijski stranki to preprečevali. Po njegovem je odstop tudi pokazal, da tako imenovana »globoka država« in obstoječe elite zavirajo družbeni napredek zaradi svojih lastnih interesov, ki škodujejo državljanom Republike Slovenije. Primer je projekt drugega tira.

V SLS pred letošnjimi volitvami opozarjajo, da bodo tako imenovani novi obrazi »prinesli samo še štiri leta zamujenih priložnosti, ki si jih Slovenija v danem položaju ne more več privoščiti.« Prepričani so, da bo tako kot Pozitivna Slovenija verjetno tudi SMC šla v zgodovino kot »muha enomandatnica«.