stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SLS se bo v predvolilni kampanji izogibala poskusom vsiljevanja ideoloških tem

Deli na:
SLS se bo v predvolilni kampanji izogibala poskusom vsiljevanja ideoloških tem

Foto: Bobo

Predsednik SLS Radovan Žerjav je na današnji seji glavnega odbora SLS, na kateri je bila osrednja tema priprave SLS na prihajajoče parlamentarne volitve, poudaril, da bo volilna kampanja SLS resnično posvečena vsebinskim temam in vprašanjem, ki so ta trenutek v državi najbolj pereča, in da se bodo izogibali vseh poskusov vsiljevanja ideoloških tem.

Ob skorajšnjem zaključku tokratnega mandata državnega zbora je Žerjav poudaril, da je SLS uspešno delovala kot konstruktivna opozicijska stranka, kot so to tudi napovedali. "Pokazali smo veliko konstruktivnosti, ne samo v besedah, ampak tudi v dejanjih," je dejal.

V pripravah na predčasne volitve bo volilna kampanja SLS po Žerjavovih besedah resnično posvečena vsebinskim temam in vprašanjem, ki so ta trenutek v državi najbolj pereča. Ob tem je napovedal, da se bo stranka izogibala vseh poskusov vsiljevanja ideoloških tem, ki smo mu v teh dneh že priča, in se bo na osnovi aktivnega spoštovanja družbeno-etičnih in krščansko-ljudskih vrednot od njih, v javnih političnih razpravah v času pred volitvami distancirala. S tem je predsednik SLS tudi ocenil, da ideologije in medsebojno obtoževanje ne bo rešilo države.

Sicer pa je Žerjav v uvodnem nagovoru pozdravil tudi pozitivno energijo, ki je v zadnjem obdobju - še posebej v zadnjem letu od lokalnih volitev 2010 - prisotna v SLS. To je po njegovem mnenju dokazala tudi izjemna udeležba članic in članov na današnjem odboru SLS. Tudi slednje po prepričanju Žerjava kaže, da je SLS na dobri poti.

Članice in člani glavnega odbora SLS se bodo na današnji seji seznanili še s predvidenimi roki izvedbe predčasnih volitev v DZ in s prihodnjimi aktivnostmi stranke SLS v zvezi z volilno kampanjo.