nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SLS: Gašpar Mišič si je mesto predsednika uprave Luke urejal od začetka mandata te vlade

Deli na:
SLS: Gašpar Mišič si je mesto predsednika uprave Luke urejal od začetka mandata te vlade

Foto: Bobo

Dosedanji državni sekretar v kabinetu premierke Alenke Bratušek Gašpar Gašpar Mišič si je mesto predsednika uprave Luke Koper urejal že vse od začetka nastopa te vlade in se brez ustreznih referenc okronal za najboljšega kandidata, navajajo v SLS. Premierko pozivajo, naj se "neha sprenevedati, da s tem političnim kadrovskim mešetarjenjem nima nič".

Podpredsednica SLS Olga Franca je v odzivu za STA na današnji odstop Gašpar Mišiča z mesta državnega sekretarja poudarila, da je videti, da je bila na tem visokem političnem položaju funkcija v Luki Koper ena izmed njegovih ključnih delovnih prioritet. "Tej njegovi želji očitno sledi tudi novi nadzorni svet na čelu s predsednikom Dinom Klobasom, ki je h kandidiranju povabil le nekatere privilegirane kandidate," je dodala.

V SLS po njenih navedbah pričakujejo, da bo nadzorni svet Luke "vendarle prenehal s to farso" in z javnim razpisom ter v skladu z internimi akti in pravili izbral najbolj ustreznega kandidata za predsednika uprave.

"Vsi strici iz ozadja naj se pri tem povsem umaknejo, predsednica vlade pa naj se neha sprenevedati, da s tem političnim kadrovskim mešetarjenjem nima nič," je izpostavila Franca, ki meni, da Luka Koper nujno potrebuje stabilno vodenje in upravljanje. Na mesto predsednika uprave je po njeni oceni treba postaviti najbolj kompetentnega, izobraženega in izkušenega človeka, ki bo znal voditi družbo v razvojni smeri in brez konfliktov z zaposlenimi.

Gašpar Mišič je namreč danes odstopil s funkcije državnega sekretarja v kabinetu premierke, ostaja pa kandidat za predsednika uprave Luke Koper. Kot je pojasnil, je premierki odstop ponudil zaradi pritiskov, ki naj bi jih na njo izvajali zlasti koalicijski partnerji, poudaril pa je tudi, da v njegovem primeru ne gre za politično kadrovanje.