stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovo novinarja, urednika in publicista Danila Slivnika

Deli na:
Slovo novinarja, urednika in publicista Danila Slivnika

Foto: Primož Lavre

Po neuradnih podatkih si je življenje vzel sam s pištolo.

Umrl je novinar in politični analitik Danilo Slivnik. Po neuradnih podatkih je storil samomor s strelnim orožjem Prav tako je neuradno, da zaradi poslov z zakoncema Karner, ki sta trenutno zaradi trgovine z dopinškimi preparati v avstrijskem zaporu. Alenka Karner je njegova nečakinja, Slivnikov sin Uroš pa je bil zaposlen v podjetju njenega moža Mihaela Karnerja. S slednjim sta pred dvema mesecema v Belizeju ustanovila dve podjetji, na katera sta prenesla lastništvo družb, ki so imele v lasti zemljišče na Viču.

Danilo Slivnik je s Karnerju pred leti prodal vilo v Rožni dolini v Ljubljani, sodeloval pa je tudi pri načrtovani gradnji stanovanjskega naselja na Viču na parceli, katere lastnik je bil Karner. Slednjemu naj pri poslih pomagala tudi ljubljanska občina.

Ljubljanska policija je okoli 14.40 prejela obvestilo o strelih za Bežigradom v Ljubljani, sledilo je odkritje trupla. Ogled na Slivnikovem ljubljanskem domu še poteka, po doslej zbranih ugotovitvah pa smrt ni posledica kaznivega dejanja, pravijo na policiji.

61-letni Danilo Slivnik je bil dolgoletni novinar in publicist. V osemdesetih letih je bil Delov dopisnik iz Moskve, kasneje tudi urednik Dela. Leta 1995 je ustanovil tednik Mag, deset let kasneje pa se je vrnil na Delo, najprej kot član uprave, leta 2006 pa je postal predsednik uprave. Po odhodu iz medijev se je ukvarjal z nepremičninskimi posli. Izdal je tudi tri knjige: Sto osamosvojitvenih dni, Kučanov klan in Potnikovo poročilo.